Η αύξηση της εμφάνισης των αδέσποτων απασχόλησε την συνεδρίαση του Δ.Σ. Φαρκαδόνας

νώστης των προβλημάτων που δημιουργούνται στην Φαρκαδόνα, όπως και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας με την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων, εμφανίστηκε η δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, όπως κατέγραψε αποκλειστικά η «Krini Live», ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φαρκαδόνας, Μιχάλης Μπαγιώτης, έθεσε προς την δημοτική Αρχή ερώτηση, για τις παρεμβάσεις που προτίθεται να αναλάβει ο Δήμος προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που παρατηρείται με τα αδέσποτα. Ο ίδιος ταυτόχρονα ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες του Δήμου τόσο στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών από τυχόν επιθέσεις αλλά και στην ασφάλεια των ζώων, που κυκλοφορούν απροστάτευτα στους δρόμους.

Για το θέμα τοποθετήθηκε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονας αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μέμηλας, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί τις πρόσφατες αναθέσεις που έγιναν σε ένα κτηνίατρο και έναν εκπαιδευτή σκύλων. Παράλληλα κατά την τοποθέτηση του στάθηκε στην δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου, διαφορετικού του υπάρχοντος στο πρώην Κτηνιατρείο Φαρκαδόνας, μιας και υπήρξαν παλιότερα παράπονα από τους κατοίκους.

Ερώτημα για τη Σύσταση Επιτροπής από πλευράς Δήμου που θα ασχολείται με ζητήματα που σχετίζονται με τα αδέσποτα κατέθεσε ο Θανάσης Μεριβάκης, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγναντής, συμφώνησε ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία ως Δήμος, γίνεται προσπάθεια για να επιλυθούν. Αναφέρθηκε στην σύμβαση κτηνιάτρου και εκπαιδευτή σκύλου, οι οποίοι θα ασχοληθούν ο μεν πρώτος επαγγελματίας για την τον εμβολιασμό, το τσιπάρισμα και τη στείρωση, ενώ ο δεύτερος με την συλλογή και συγκέντρωση.

Αξίζει να υπογραμμιστεί εδώ, ότι η «Krini Live», ασχολήθηκε αποκλειστικά με το θέμα σε προχθεσινό ρεπορτάζ, μετά από παράπονα που δέχτηκε από κατοίκους της περιοχής μας.