Η αγωνία των σεισμοπλήλτων μεταφέρθηκε στη Βουλή

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει για το συγκεκριμένο θέμα ο βουλευτής Λάρισας, Γιώργος Λαμπρούλης

Την φωνή των σεισμόπληκτων των νομών Τρικάλων και Λάρισας μετέφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, καθώς σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει για το συγκεκριμένο θέμα ο βουλευτής Λάρισας, Γιώργος Λαμπρούλης.

Απέναντι στην εικονική πραγματικότητα που επιστράτευσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφτηκε την Δευτέρα το Δαμάσι για να εγκαινιάσει με τυμπανοκρουσίες το νέο σχολείο, ο Γιώργος Λαμπρούλης ανέδειξε την απελπιστική κατάσταση στην οποία εξακολουθούν να βρίσκονται οι πληγέντες έξι μήνες μετά τον σεισμό.Ακόμα δεν έχουν απομακρυνθεί ούτε τα μπάζα από τα κατεστραμμένα σπίτια, ενώ μόλις το περασμένο Σάββατο ξεκίνησαν οι πρώτες κατεδαφίσεις στο Δαμάσι.

Η καταβολή των κουτσουρεμένων αποζημιώσεων προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς και οι κάτοικοι απελπισμένοι εξακολουθούν να μένουν σε κοντέινερ.Ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα που ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ είναι πως από αυτές τις πενιχρές αποζημιώσεις εξαιρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός σεισμόπληκτων, με την αιτιολογία ότι το σπίτι τους στο χωριό δεν είναι η πρώτη κατοικία. Υπογράμμισε πως είναι απαράδεκτο και εντελώς άδικο αυτοί οι άνθρωποι να μην αποζημιώνονται, επισημαίνοντας πως όλοι οι ιδιοκτήτες α’ και β’ κατοικίας, καταστημάτων, αποθηκών, κτηνοτροφικών μονάδων που έπαθαν ζημιές από τον σεισμό πρέπει να αποζημιωθούν για το 100% από την κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ισχυρίστηκε πως η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις αποζημιώσεις είναι θέμα ευρύτερου πολιτικού διαλόγου, απορρίπτοντας επί της ουσίας τις προτάσεις αυτές.