Με επιτυχία η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήνης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι κάτοικοι της Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας και του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, για συμμετοχή στην ιατρική εκδήλωση που διοργανώθηκε σε αίθουσα του πρώην δημοτικού σχολείου.

Στην εκδήλωση μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα η κα Βιολέτα Ροκά, γενική ιατρός, αναπληρώτρια διευθύντρια και η νοσηλεύτρια κα Νικολέτα Μπέλτσιου, ενημέρωσαν το κοινό για το θέμα της πρόληψης των ασθενειών ενώ έδωσαν συμβουλές για σωστή και καλή υγεία. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Κατερίνα Πλακουτσή, διοικητική υπάλληλος του Κ.Υ. Φαρκαδόνας και μέλος της Ομάδας Εργασίας ΤΟ.Μ.Υ.

Όπως υπογραμμίστηκε η πρόληψη μιας πάθησης είναι απολύτως καλύτερη από την αντιμετώπιση της ίδιας πάθησης. Η αρχική υποχρέωση είναι να αναγνωρίσουμε τους κινδύνους, μετά να τους κατανοήσουμε και μετά να τους επηρεάσουμε. Οι δυο ειδικοί μίλησαν περαιτέρω για την ευαισθητοποίηση που πρέπει να δείχνουν οι πολίτες σε θέματα υγείας, ενώ υπεραμύνθηκαν της σωστής και υγιεινής διατροφής που απομακρύνει κινδύνους. Παρότρυναν τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση να ασκούνται σε καθημερινή βάση, καθώς η άθληση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την σωστή υγεία.

Σημειωτέον ότι τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κ.Υ.Φ. με την βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση του διευθυντή του κ. Γιάννη Σακελλαρίου επενδύουν στην ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών της ακτίνας δράσης του, προάγοντας την σωστή υγεία και επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση που οφείλει και πρέπει να δείχνει ο κάθε άνθρωπος για να είναι υγιείς.