Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας

Ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν από κοινού στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας στις 19:30 το απόγευμα, ξανασμίγοντας με την έναρξη των χορευτικών τμημάτων του σε μια ανοιχτή πρόβα χορού

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού αναμένεται να τιμήσει ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας, αύριο Παρασκευή 29 Απριλίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία εορτάζεται στις 29 Απριλίου, καθιερώθηκε από την Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ) – Unesco, το 1982,  με έναυσμα την ημερομηνία γέννησης του δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου, Ζαν – Ζορζ Νοβέρ (1727 – 1810).  Κάθε χρόνο, το ΔΙΘ προσκαλεί μία προσωπικότητα του χορού και αναλαμβάνει να γράψει ένα μήνυμα, με στόχο την ανάδειξη του χορού ως μία μορφή τέχνης που δεν γνωρίζει κανενός είδους όρια και ενώνει όλους τους ανθρώπους μέσα από τη ρυθμική της γλώσσα. Το μήνυμα μεταφράζεται σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και δημοσιοποιείται μέσα από τα Εθνικά Κέντρα του Ινστιτούτου.

Το μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα Χορού 2022 συνέταξε η χορεύτρια Kang Sue-jin, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Μπαλέτου της Κορέας . Στο μήνυμά της η Kang Sue-jin αναφέρει ότι «στο μακρινό παρελθόν, ο χορός ήταν μια αρχέγονη μορφή έκφρασης και επικοινωνίας μέσω χειρονομιών και με το πέρασμα του χρόνου έγινε παραστατική τέχνη που συγκινεί ψυχές και εμπνέει ακροατήρια». Μεταξύ άλλων αναφέρεται στα 2 χρόνια του Covid-19 και ολοκληρώνει το μήνυμά της με τη φράση «η καρδιά μου έχει ήδη αρχίσει να χτυπά δυνατά»

Ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν από κοινού στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας στις 19:30 το απόγευμα, ξανασμίγοντας με την έναρξη των χορευτικών τμημάτων του σε μια ανοιχτή πρόβα χορού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου λόγω της πανδημίας είχαν αναστείλει την δράση τους για μεγάλο διάστημα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Πλέον μετά την άρση αυτών, ο Σύλλογος και τα χορευτικά υπόσχονται μεγάλες ψυχαγωγικές στιγμές τόσο στη Φαρκαδόνα, όσο και σε άλλα χωριά του Δήμου, στην διάρκεια των εκδηλώσεων τους.