Γιώργος Τσιάκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι ο εγγυητής της ενότητας και της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι και μετά τις εθνικές εκλογές, ως κυβέρνηση του τόπου ο εγγυητής της ενότητας και της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, μετέφερε ο εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής και μέλος της διοίκησης του Νομαρχιακού Τμήματος Τρικάλων της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Τσιάκαλος. Ο ταυτόχρονα διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Φαρκαδόνας, μέσω του άρθρου του αναφέρεται σε μια προοδευτική διακυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί τη συνοχή της κοινωνίας και να πατάξει τα φαινόμενα καθεστωτισμού.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Στην εποχή της ανάπτυξης της τεχνολογίας με γοργούς ρυθμούς αλλά και του καταιγισμού πληροφοριών έχουμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις με τις οποίες ήδη ερχόμαστε αντιμέτωποι. Κυρίαρχα η πολιτεία πρέπει να προετοιμάζει σταδιακά την κοινωνία  για τον συνδυασμό της εφαρμογής της τεχνολογίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και την εργασιακή αποκατάσταση των πολιτών.

Η προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος έρχεται να υπηρετήσει το σύνολο της κοινωνίας χωρίς εξαιρέσεις κάνοντας μια νέα αρχή και στοχεύοντας στις ικανότητες των πολιτών και της νέας γενιάς που μπορούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στη χώρα τους αρκεί οι ευκαιρίες εργασίας να είναι ισότιμες  και να διασφαλίζεται η αξιοκρατία.

Η νέα σχέση κράτους και πολιτών θα διασφαλίσει τη συνοχή κι αναμφισβήτητα την πρόοδο.

Παράλληλα όμως, με την εφαρμογή αξιοκρατίας , της κατάργησης των υψηλά αμειβόμενων θέσεων, της επιτελικής λειτουργίας του κράτους, του σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών σε βασικούς πυλώνες μπορεί να παταχθούν φαινόμενα καθεστωτισμού κι αλαζονείας που μόνον τους λίγους εξυπηρετούν κι όχι το κοινωνικό σύνολο.

Η αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων και η στάση των κρατικών δομών θα οικοδομήσουν μια νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα της προόδου και της συνοχής!

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα είναι και μετά τις εθνικές εκλογές ως κυβέρνηση του τόπου ο εγγυητής της ενότητας και της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου.».