Για την Πολιτική Προστασία και τα λαμβανόμενα μέτρα ενημερώθηκαν οι μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας

Για σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία ενημερώθηκαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Την εκδήλωση πέραν των μαθητών του ΓΕΛ παρακολούθησαν και οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρκαδόνας.

Η ενημέρωση έγινε από τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΤ κ. Στέφανο Φωλίνα, με τον ίδιο να δίνει χρήσιμες πληροφορίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

για μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε έκτακτες ανάγκες όπως, σεισμοί, φυσικές καταστροφές, θεομηνίες, τεχνολογικά ατυχήματα και γενικότερα για θέματα που άπτονται της ασφαλούς λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας αλλά και ειδικότερα της ασφάλειας των πολιτών και τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την ασφάλεια των πολιτών σε περιπτώσεις θεομηνιών.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι διδάσκοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα παραπάνω θέματα από εξειδικευμένους και έμπειρους ανθρώπους σε θεωρητικό επίπεδο. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία, καθώς και με το κίνημα του εθελοντισμού το οποίο ευρίσκεται σε άνοδο.

Η σχολική μονάδα του ΓΕΛ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κ. Φωλίνα και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πρωτοβουλία, η οποία αναδεικνύεται ζωτικής σημασίας και συνδέει τα σχολεία με την κοινωνία και την εμπειρική γνώση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.