Για πρώτη φορά Καθαγιάστηκαν τα νερά του Πηνειού στην Πηνειάδα (Φωτό & Βίντεο)

«Τα σύμπαντα σήμερον αγαλλιάσθω»…«Χριστός εφάνη εν Ιορδάνη αγιάσαι τα ύδατα» και σώσαι τον άνθρωπον».

Για πρώτη φορά η Πηνειάδα ήρθε να γιορτάσει τα Άγια Θεοφάνεια με ένα ξεχωριστό τρόπο, αυτό της μετάβασης του εφημέριου του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, π. Χαράλαμπου Μητράκου και κατοίκων, στην γέφυρα του Πηνειού ποταμού, που απέχει ελάχιστα μέτρα από την κατοικήσιμη ζώνη.

Όπως κατέγραψε αποκλειστικά η «Krini Live» ο π. Χαράλαμπος, ο σεβάσμιος και ταπεινός ιερέας της κοινότητας αποφάσισε την φετινή χρονιά, να μεταβεί στην γέφυρα του Πηνειού και να Καθαγιάσει τα ύδατα του ποταμού, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

«Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε, ἡ τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις· τοῦ γὰρ Γεννήτορος ἡ φωνὴ προσεμαρτύρει σοι, ἀγαπητὸν σε Υἱὸν ὀνομάζουσα· καὶ τὸ Πνεῦμα ἐν εἴδει περιστερᾶς, ἐβεβαίου τοῦ λόγου τὸ ἀσφαλές. Ὁ ἐπιφανεὶς Χριστὲ ὁ Θεός, καὶ τὸν κόσμον φωτίσας δόξα σοι.».

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, με πομπή ο π. Χαράλαμπος υπό την συνοδεία πιστών, κατοίκων του χωριού μετέβη στη γέφυρα του Πηνειού, ψέλνοντας το απολυτίκιο της εορτής.

Ανέγνωσε το Ευαγγέλιο και στην συνέχεια Καθαγίασε τα νερά του Πηνειού, προχωρώντας στην ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Λόγω του βάθους της κοίτης δεν υπήρξαν κάτοικοι που να βουτήξουν στα νερά, ωστόσο έλαβαν την ευλογία του Σταυρού και του Αγιασμού προς ίαση, ψυχών και σωμάτων.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης υπήρξε επιστροφή στο Ναό της Παναγίας για την απόλυση με τον ιερέα π. Χαράλαμπο Μητράκο και τον πατέρα πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑ κ. Αχιλλέα Μητράκο, να εύχονται σε όλο τον κόσμο καλή και ευλογημένη χρονιά.

Καλή και ευτυχισμένη χρονιά ευχήθηκε στους συγχωριανούς της και η πρόεδρος του χωριού Άννα Ευαγγέλου – Γιαννακού, η οποία παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.