Φωτεινή Αναστασίου: «Μαζί πιο ισχυροί»

Φίλες και φίλοι,

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Αποδέχθηκα την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής να είμαι υποψήφια βουλευτής με αίσθημα ευθύνης και επίγνωσης των προκλήσεων. Είμαι μία νέα γυναίκα που εργάζομαι στον ακαδημαϊκό χώρο, έχω συνεισφέρει και σε εθελοντική βάση προσπαθώντας πάντα να προωθήσω την Ελλάδα και να μιλήσω για τον πολιτισμό της και την αξία της Παιδείας. Αυτό που ήταν πάντα προτεραιότητα μου ήταν να μπορώ να συνεισφέρω στην χώρα μου προωθώντας την εξωστρέφεια της. Επιδιώκω να βρίσκω τρόπους συνεργασίας με διαφορετικούς ανθρώπους, διάφορων εθνοτήτων και πολιτισμών. 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ουσιαστικό από το να μπορείς να κάνεις Εποικοδομητικό Διάλογο. Αυτός είναι ο στόχος μου για την επόμενη ημέρα. Να μπορέσουμε να συζητήσουμε και να φέρουμε λύσεις, να μπορέσουμε να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε.

Αγαπώ την εργασία μου στον ακαδημαϊκό χώρο, θα συνεχίσω να είμαι στην εκπαίδευση και να προσπαθώ να διδάξω και να διδαχθώ από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μου.  Αγαπώ όμως και την Πολιτική. Την αγαπώ επειδή είναι στο επίκεντρο της ζωής μας και δεν μπορώ να φανταστώ την Ελλάδα χωρίς Διάλογο, Συνεργασία και Αγώνα. Αυτές είναι οι αρχές που λειτουργούν σαν πυξίδα για μένα. 

Αυτή η προεκλογική περίοδος έδωσε σε όλους μας την ευκαιρία να συζητήσουμε και να γνωριστούμε καλύτερα.Αυτός ο καθημερινός Διάλογος και αυτή η αντιπαράθεση ιδεών ήταν για μένα μια μοναδική εμπειρία και ελπίζω να κατάφερα να δώσω μια άλλη οπτική για τα πράγματαΓνωρίζω, όμως, πως η άλλη οπτική που πήρα από την καθεμία και τον καθένα από εσάς θα με βοηθήσει να καταλάβω τον τόπο μου ακόμη περισσότερο και να μπορέσω να βοηθήσω όσο μπορώ και με όλες μου τις δυνάμεις.

Οι επιλογές που έκανα για την επικοινωνία μου μαζί σας ήταν πολύ συγκεκριμένες. Αξίωσα να καταφέρω να σας πλησιάσω όσο πιο προσωπικά γίνεται και να μην ακολουθήσω επικοινωνιακές υπερβολές. Θέλησα να μπορώ να σας ενημερώσω για τις δράσεις μου και για τις πολιτικές μου θέσεις. Γνωρίζουμε πια όλες και όλοι μας καλά ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην ουσία της επικοινωνίας και στην απλή «διαφήμιση».

Ήταν απόφασή μου να κάνω μια προεκλογική καμπάνια με επιχειρήματαουσιαστική επικοινωνία και δράσεις. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο προσωπικός μου τρόπος για τα πάντα. 

Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο που διαθέσατε να συζητήσουμε, για τις προτάσεις και τις ιδέες που μου δώσατε αλλά κυρίως για την διαφορετική «ματιά» για τα πράγματα που κέρδισα με την επικοινωνία μου μαζί σας. 

Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε η στήριξή στο πρόσωπο μου με την ψήφο σας να δικαιωθεί.

Φωτεινή Αναστασίου

Υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής