Ευκλ. Τσακαλώτος από τα Τρίκαλα: Μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας

Στα Τρίκαλα περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία. 2015-2019».
Ο κ. Τσακαλώτος νωρίς το μεσημέρι και λίγο πριν την βραδινή βιβλιοπαρουσίαση παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία πραγματοποίησε αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο 2015 και στα όσα μεσολάβησαν αργότερα.

Ο ίδιος σχολιάζοντας το σήμερα και τις επερχόμενες εκλογές εμφανίστηκε υπέρμαχος μιας συμμετοχικής κυβέρνησης που θα μετέχουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, και η οποία θα μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Εκτίμησε και εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, ανοίγοντας διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνηση Αριστεράς θα έχει πάντα τη μέριμνα για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε από τις κρίσεις. Μια προοδευτική κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, και θα μπορεί να βάλει τα θεμέλια για μια παραγωγική βάση που θα αντιμετωπίσει με αισιοδοξία το μέλλον.

«Την περίοδο 2015-19 προσπαθήσαμε, κάναμε και λάθη, είχαμε και μεγάλες επιτυχίες, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, εξασφαλίσαμε ένα «μαξιλάρι» με δισεκατομμύρια για να υπάρχει ασφάλεια, ρυθμίσαμε και το χρέος που είναι σημαντικό. Νιώθαμε πάντα την αγωνία μέσα στις διαπραγματεύσεις εκείνης της περιόδου να υποστηρίζουμε τον κόσμο που μας υποστήριξε. Αυτή η υπόσχεση δεν είναι μόνο για το παρελθόν, αλλά και για το μέλλον.», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.