Εξόρμησαν στα χωριά αγρότες του Τρικαλινού μπλόκου

Συσκέψεις και προσκλητήριο προς τους συναδέλφους τους για συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Το πρώτο 24ωρο διένυσαν σήμερα οι Τρικαλινοί αγρότες στο μπλόκο που στήθηκε στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 στο ύψος του Μεγαλοχωρίου και με τη συμμετοχή Φαρκαδόνιων.

Αν και σήμερα δεν υπήρξε ιδιαίτερη ενίσχυση του Τρικαλινού μπλόκου με νέα τρακτέρ, κάτι τέτοιο αναμένεται για σήμερα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη».

Στο γεγονός αυτό καταλήγουν οι συνδικαλιστές της «Άνοιξης», οι οποίοι μετά την συγκέντρωση των τρακτέρ στον συγκεκριμένο κόμβο, ξεκίνησαν τις νέες εξορμήσεις στα χωριά του νομού, απευθύνοντας κάλεσμα στους συναδέλφους τους να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις.

Οι περιοδείες και οι συσκέψεις στα χωριά θα συνεχιστούν με στόχο την ενδυνάμωση του Τρικαλινού μπλόκου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως υποστήριξε ο κ. Αποστόλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της τοπικής Ομοσπονδίας αναμένεται να καθοριστεί το πρόγραμμα και οι δράσεις που θα αναπτυχθούν από την ερχόμενη Δευτέρα. Μέχρι στιγμής η «Άνοιξη» δεν ανοίγει τα χαρτιά της ενώ οι προτάσεις που έχουν τεθεί σε διάλογο είναι οι κινητοποιήσεις και εντός της πόλης, σε Υπηρεσίες. Ωστόσο αυτό θα καθοριστεί σύμφωνα με τη διάθεση και τη συμμετοχή των αγροτών στο μπλόκο του Μεγαλοχωρίου.

Βέβαια στην παρούσα φάση η προσοχή στρέφεται και στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στα εγκαίνια της Αγροτικής Έκθεσης «Agrotika». Από τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό η κάθοδος των αγροτών στην συμπρωτεύουσα θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, με την κινητοποίηση να λαμβάνει πανελλαδικό χαρακτήρα μιας και σε αυτή θα συμμετέχουν αγρότες από όλες της περιοχές της χώρας, που συντάσσονται με τις θέσεις της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων.

Εντωμεταξύ σήμερα στα υπάρχοντα αγροτικά μπλόκα ήρθε να προστεθεί κι εκείνο της Λάρισας με κάθοδο και συγκέντρωση των τρακτέρ στο κόμβο του Πλατυκάμπου. Η συμμετοχή των αγροτών στο συγκεκριμένο μπλόκο χαρακτηρίστηκε σχετικά ικανοποιητική με τους διοργανωτές της Ενωτικής Ομοσπονδίας να δηλώνουν ότι θα υπάρχει περεταίρω ενίσχυση τις επόμενες ημέρες.