Ευρεία απήχηση και ενδιαφέρον για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων

«Έκλεψαν» τα βλέμματα και την προσοχή των Φαρκαδόνιων οι δράσεις της ΚΕΝΑΚΑΠ μέσω του προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020

Το ενδιαφέρον αρκετών Φαρκαδόνιων έκλεψε το απόγευμα της Τρίτης η εκδήλωση της Αναπτυξιακής Τρικάλων-ΚΕΝΑΚΑΠ που διεξήχθη στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας. Η εκδήλωση αποτέλεσε τη δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή Φακέλων Υποψηφιότητας έργων ιδιωτικού χαρακτήρα του Προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020. Διοργανώθηκε από την «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ ΟΤΑ–ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.» σε συνεργασία με το Δήμο Φαρκαδόνας.

Στόχος των δράσεων η ποιοτική αναβάθμιση και δημιουργία νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, μέσω του προγράμματος CLLD/LEADER.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων και εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, το σημαντικότερο αρκετοί Φαρκαδόνιοι και κυρίως νέοι που θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε κάποιο από τους τομείς των προγραμμάτων και να ενισχυθούν οικονομικά από τα χρηματοδικά πακέτα υποστήριξης.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το πρόγραμμα ανέλυσε ο γενικός διευθυντής της ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάιος Κουτής. Ο διευθυντής εξήγησε τις δράσεις που προωθεί το πρόγραμμα και συγκεκριμένα:

Ø  Την Μεταποίηση-Τυποποίηση-Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων,

Ø  Τις Τουριστικές επιχειρήσεις, εστίαση και γαστρονομία,

Ø  Τις Μικρές βιοτεχνικές και εμπορικές δραστηριότητες,

Ø  Τις Βασικές, αναγκαίες και ποιοτικές υπηρεσίες,

Ø  Τις Συνεργασίες αλλά και μεταφορά γνώσης.

Το ενδιαφέρον των παρεβρισκόμενων έμεινε αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης κι αυτό διαφάνηκε από τις ερωτήσεις που διατύπωναν, ζητώντας ευρεία ενημέρωση για τις προαναφερόμενες δράσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία.