Προσοχή: Έτοιμο να καταρρεύσει το τοιχίο στο λόφο του Αγίου Αθανασίου Κρήνης (Φωτό)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκαλούν κατολισθητικά φαινόμενα με αποτέλεσμα το προστατευτικό τοιχίο στο προαύλιο του Ναού να κρέμεται από μια κλωστή

Κατά καιρούς μέσω ρεπορτάζ που πραγματοποίησε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» έγινε αναφορά στα κατολισθητικά φαινόμενα που σημειώνονται στο λόφου που βρίσκεται κτισμένο το εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου μεταξύ Κρήνης και Οιχαλίας.

Φαινόμενα που προκύπτουν μετά από άστατες καιρικές συνθήκες, κατά κύριο λόγο βροχοπτώσεις που προκαλούν το φόβο των κατοίκων των δυο οικισμών και των διερχόμενων οδηγών αφενός για την εκκλησία, αφετέρου για τους πολίτες.

Με την πρώτη βροχή, είτε ισχυρή, είτε ήπιας μορφής, το έδαφος που είναι ιδιαίτερα σαθρό, αρχίζει να υποχωρεί με αποτέλεσμα μεγάλοι όγκοι χώματος να κατηφορίσουν προς το δρόμο που ενώνει την Οιχαλία με την Κρήνη.

Τις τελευταίες ημέρες οι έντονες βροχοπτώσεις ήρθαν να προκαλέσουν νέα προβλήματα. Ο τοίχος που έχει κτιστεί για την περίφραξη του Ναού, στην κυριολεξία κρέμεται από μια κλωστή, καθώς το έδαφος είναι αρκετά χαλαρό μετά τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας και νερού που δέχεται. Ο τοίχος, σύμφωνα με κατοίκους τρέμει στην κυριολεξία ακόμη και με ένα ελαφρό άγγιγμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης. Το θέμα μεταφέρθηκε αρμοδίως και συγκεκριμένα στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Φαρκαδόνας, αλλά μέχρι στιγμής, όπως αναφέρεται δεν ελήφθη κάποιο μέτρο. Καλούν στην παρούσα φάση το Δήμο, να παρέμβει, είτε με εργασίες στήριξης του τοιχίου, είτε με προστατευτικά έργα και μέτρα έτσι ώστε να είναι ασφαλείς οι οδηγοί που διέρχονται της επαρχιακής οδού.