Επιτήδειοι καλούν ανυποψίαστους πολίτες προσποιούμενοι τους λογιστές  

Αυξάνονται καθημερινά τα τηλεφωνήματα από αγνώστους σε ανυποψίαστους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας αλλά ταυτόχρονα και σε τοπικούς επιχειρηματίες. Οι άγνωστοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με αρκετούς κατοίκους της περιοχής, προσποιούμενοι τους λογιστές και ζητώντας προσωπικά στοιχεία κωδικούς του taxisnet, λογαριασμούς τραπέζης, κι άλλα προσωπικά στοιχεία ή έγγραφα με σκοπό την διεκπεραίωση υποθέσεων.

Σαφώς οι επιτήδειοι αναζητούν νέα θύματα, προκειμένου να καταφέρουν τα εξαπατήσουν και να αφαιρέσουν χρήματα από λογαριασμούς που διαθέτουν σε τράπεζες. Η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν είναι αρκετά πειστική, καθώς χρησιμοποιούν σε κάποιες των περιπτώσεων και ονόματα λογιστών ή λογιστικών γραφείων της περιοχής μας.

Όπως μεταφέρουν στην «Krini Live» αρκετοί κάτοικοι χωριών της Φαρκαδόνας, το τελευταίο διάστημα τα τηλεφωνήματα αυξάνονται. Γίνονται κυρίως σε σταθερά τηλέφωνα, προκειμένου να μην φαίνονται οι αριθμοί των κλήσεων σε αντίθετα με τα κινητά που υπάρχει η αναγνώριση.

Οι λογιστές από την πλευρά τους καλούν τους πολίτες και πελάτες τους, να μην πείθονται από τα τηλέφωνα, να μην δίνουν κωδικούς ή άλλα προσωπικά στοιχεία σε αγνώστους ενώ να απευθύνονται άμεσα στους λογιστές – φοροτεχνικούς τους, ζητώντας να ενημερωθούν αν επικοινώνησαν μαζί τους.

Ταυτόχρονα τους προτρέπουν να αναφέρουν τέτοιου είδους περιστατικά στην Αστυνομία προκειμένου να είναι ενήμερη πληροφορώντας το γενικό πληθυσμό για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστα περιστατικά απάτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.