Επιστροφή των μαθητών στα σχολεία του δήμου Φαρκαδόνας

Τελέστηκαν οι Αγιασμοί στα διδακτήρια με τις διευθύνσεις να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών

Μετά από περίπου τρεις μήνες αδράνειας ήχησε εκ νέου το πρωί της Δευτέρας στα διδακτήρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας το σχολικό κουδούνι.

Το πρωί της Δευτέρας οι θύρες των σχολικών μονάδων άνοιξαν για να υποδεχτούν τους μαθητές, εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τα παρελθόντα χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κηρύχτηκε στις 8:15 το πρωί για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ λίγο αργότερα υπήρξε η επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά την είσοδο των μαθητών στα σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας ελήφθησαν τα μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος.

Στους μαθητές με την είσοδο στα σχολεία διανεμήθηκαν οι προστατευτικές μάσκες προκειμένου να τα παιδιά να μην τεθούν σε κίνδυνο. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν γονείς αλλά και μαθητές γύρω από τα μέτρα προστασίας, έτσι η παρουσία στο σχολείο αλλά και μετέπειτα να είναι καθόλα ασφαλή.

Από τις 10:30 το πρωί στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας ξεκίνησαν να τελούνται οι Αγιασμοί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στις τελετές έδωσαν το παρών γονείς των παιδιών, κυρίως των νηπίων και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου, καθώς επίσης και φορείς της περιοχής μας.

Ευχή όλων η νέα χρονιά να κυλήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα που δημιουργεί από τον περασμένο Μάρτιο η πανδημία του κορονοϊού.

Αμέσως μετά την λήξη της τελετής του Αγιασμού οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρέλαβαν τα σχολικά βιβλία για να επιστρέψουν αύριο Τρίτη στο σχολείο για να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τα σχολεία του Δήμου μας.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΡΗΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΑΣΕΛΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ