Επισήμως και οι Πελινναίοι στις αιτήσεις για ενισχύσεις των σεισμοπαθών

Όσοι υποβάλλουν αιτήσεις για να τύχουν χρηματοδότησης θα πρέπει να υποβάλλουν φάκελο συνταγμένο από ιδιώτη μηχανικό προς την ΔΑΕΦΚ καθώς σε διαφορετική περίπτωση οφείλουν να επιστρέψουν τα χρήματα εντόκως

Στην «Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής μπορούν πλέον να συμμετέχουν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων, οι οικίες των οποίων επλήγησαν από το σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Μετά από αίτημα του Δήμου Φαρκαδόνας σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 263/12-01-2022 που αφορά την Ένταξη της Δ.Ε. Πελινναίων στην «Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής», εκδόθηκε το ΦΕΚ Β’/69/16-01-2022 όπου εντάσσει την Δ.Ε. Πελινναίων στην συγκεκριμένη διαδικασία όπως επίσης και δίνει παράταση στις αιτήσεις μέχρι και τις 31-01-2022.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη δημοτική ενότητα του Δήμου Φαρκαδόνας δεν είχε ενταχτεί αρχικά, όπως συνέβη με τις δημοτικές ενότητες Οιχαλίας και Φαρκαδόνας, με αποτέλεσμα ο Δήμος Φαρκαδόνας να αιτηθεί την τροποποίηση της απόφασης. Για το ίδιο θέμα υπήρξαν πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία και από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες.

Πλέον και ως τις 31 Ιανουαρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να τύχουν της ενίσχυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι υποβάλλουν αιτήσεις για να τύχουν χρηματοδότησης θα πρέπει να υποβάλλουν φάκελο συνταγμένο από ιδιώτη μηχανικό προς την ΔΑΕΦΚ καθώς σε διαφορετική περίπτωση οφείλουν να επιστρέψουν τα χρήματα εντόκως.

Από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία, μετά την χθεσινά προβλήματα που προέκυψαν και είχαν ως συνέπεια να είναι αδύνατη η αποστολή.