Έπεσε η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων για τα ΕΠΑ.Λ.

Ικανοποιημένη από την επιτυχή διεξαγωγή εμφανίζεται η διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κα Ελένη Ξυνοπούλου

Για μια ακόμη χρονιά η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κα Ελένη Ξυνοπούλου και το σύνολο του προσωπικού έδωσαν εξετάσεις και πέρασαν με άριστα. Δούλεψαν σκληρά και με την πείρα όλων των προηγούμενων χρόνων κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων, που ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα.

Κατά την τελευταία ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων, σε τοπικό επίπεδο οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα μαθήματα των Στοιχείων Ψύξης Κλιματισμού και των Στοιχείων Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων. Στο νομό Τρικάλων και στα δυο εξεταστικά κέντρα δήλωσαν συμμετοχή 28 υποψήφιοι, από τους οποίους προσήλθαν για να εξεταστούν οι 20, απουσίαζαν οι 8 με την αποχή να αγγίζει το 28,6%.

Στο μάθημα των Στοιχείων Ψύξης Κλιματισμού δήλωσαν συμμετοχή 13 υποψήφιοι και προσήλθαν να διαγωνιστούν οι 8, απουσίαζαν οι 5 με το ποσοστό αποχής να κυμένεται στο 38,5%. Στο δεύτερο μάθημα των Στοιχείων Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων από τους 15 υποψηφίους που δήλωσαν συμμετοχή προσήλθαν να διαγωνιστούν οι 12, με την αποχή να αγγίζει το 20%.

Και η φετινή χρονιά για τους υποψηφίους, τους εκπαιδευτικούς αλλά τη διεύθυνση υπήρξε αρκετά δύσκολη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο από πλευράς διευθύντριας κα Ξυνοπούλου, δόθηκε η δέουσα βαρύτητα προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και το κυριότερο να υπάρξει ασφάλεια τόσο για τους υποψηφίους όσο και τις επιτροπές και τους επιτηρητές.

Η κα Ξυνοπούλου ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια και την υπεύθυνη δουλειά ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στα παιδιά καλά αποτελέσματα.

Πλέον τα βλέμματα της πλειονότητας των μαθητών βρίσκονται στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων, διαδικασία που ξεκινά εντός της εβδομάδας με το μάθημα των Αγγλικών.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει υγειονομική – πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων των Στρατιωτικών Σχολών και Σωμάτων Ασφαλείας που θα διεξαχθεί στην πόλη των Τρικάλων για την ΣΜΥ αλλά και στην Αθήνα, ενώ θα διεξαχθούν και τα αθλήματα για την εισαγωγή στα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.