Επανέρχεται σταδιακά το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Με ραντεβού η εξέταση στα τακτικά ιατρεία ενώ για φάρμακα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός συστήνεται η άυλη συνταγογράφηση

Στην σταδιακή επαναφορά των Υπηρεσιών προς το κοινό και τους ασθενείς επιστρέφει το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας μετά από ένα περίπου δίμηνο αυστηρών μέτρων. Ωστόσο και στην παρούσα φάση θα υπάρχουν μέτρα προστασίας τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το προσωπικό.

Η εξυπηρέτηση των ασθενών από τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα πρέπει να γίνεται αυστηρά με ραντεβού. Για το σκοπό αυτό η διοίκηση του ΚΥΦ προτρέπει όλους τους ασθενείς που θα ήθελαν να εξεταστούν στα τακτικά ιατρεία να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά με το Κέντρο Υγείας στα τηλέφωνα 24333-50200.

Για την εξυπηρέτηση των χρόνιων ασθενών υπάρχει η δυνατότητα της άυλης συνταγογράφησης, όπως και της εξυπηρέτησης εξ’ αποστάσεως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Η προσέλευση ασθενών καλό είναι να γίνεται χωρίς συνοδό εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση του ασθενούς, τηρώντας τους κανόνες φυσικής απόστασης, αναπνευστικής υγιεινής και με τη χρήση απαιτούμενων μέσων ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας). 

Θα γίνεται τήρηση κανόνων μη συνωστισμού των ασθενών στις εισόδους και στους χώρους παροχής υγείας (είσοδο δομής, είσοδο ιατρείων , αναμονή ασθενών).

Η μαία δέχεται κατόπιν ραντεβού, περιστατικά που αφορούν στην λήψη test –pap, εξέταση μαστού, συμβουλευτική εγκύων και νέων μητέρων κατά τη διάρκεια της λοχείας.

KRINI LIVE