Φωτιά σε αιωνόβιο δέντρο στο Γριζάνο

Ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Οιχαλίας για να σβήσει την φωτιά πριν καταστραφεί ο γέρο-Πλάτανος

Άμεση υπήρξε σήμερα το μεσημέρι η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Οιχαλίας, του Δήμου Φαρκαδόνας και του προέδρου του Γριζάνου στην είδηση πρόκλησης πυρκαγιάς σε ένα γέρικο πλάτανο, που βρίσκεται στην εκκλησία του χωριού.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη αιτία στον κορμό του πλατάνου που προσμετρά αιώνες ζωής στο χωριό, και λόγω της ξηρότητας του ξύλου επεκτάθηκε στο εσωτερικό του.

Στο σημείο ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Οιχαλίας και ο προϊστάμενος κος Γρηγόρης Μητράκος όπου με στελέχη  και υπαλλήλους  πραγματοποίησαν τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά, πριν αποδειχτεί καταστροφική για το αιωνόβιο δέντρο.

Στο σημείο και στις προσπάθειες συνέδραμε και ο Δήμος Φαρκαδόνας με ειδικό μηχάνημα. Εκεί βρέθηκαν και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, όπως επίσης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Μακρυνιώτης. Την απορία του για το περιστατικό δεν έκρυβε και ο πρόεδρος του χωριού κ. Αχιλλέας Κακαδιάρης που βρισκόταν στο σημείο, καταβάλλοντας κι εκείνος προσπάθειες με κατοίκους για τον περιορισμό της φωτιάς.