Εντυπωσιασμένοι οι ευρωπαίοι επισκέπτες από τις Καραγκούνικες φορεσιές

Στο εργαστήριο της οικογένειας Παπαμιχαήλ στη Φανερωμένη βρέθηκαν οι συμμετέχοντες της 1ης Διεθνής Εβδομάδας και του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διεξάγεται στην περιοχή μας

Εντυπωσιασμένοι από τον τοπικό πολιτισμό και κληρονομιά των χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας έμειναν οι ευρωπαίοι επισκέπτες που συμμετέχουν  στην 1η Διεθνής Εβδομάδα και στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διεξάγεται στην περιοχή μας.

Οι ευρωπαίοι πανεπιστημιακοί, συμμετέχοντες στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις είχαν την ευκαιρία, σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» να επισκεφτούν σειρά σημείων και χώρων πολιτιστικού χαρακτήρα, γνωρίζοντας από κοντά την τοπική παράδοση.

Ανάμεσα στις πολιτιστικές επισκέψεις υπήρξε και η ξενάγηση στο Εργαστήρι του Λαογραφικού Συλλόγου «Θεριστάδες» της Φανερωμένης όπου ενημερώθηκαν από τον κ. Αντώνη Παπαμιχαήλ και τη σύζυγό του κα Βασιλική Ασημακοπούλου για τις πολιτιστικές τοπικές δραστηριότητες και για την δημιουργία των παραδοσιακών ενδυμασιών των Καραγκούνηδων.

Οι επισκέπτες γνώρισαν την Καραγκούνικη παράδοση και ιστορία, ενώ δεν έκρυβαν την εντύπωση από την συλλογή των φορεσιών αλλά και τους τρόπους κατασκευής στο χέρι και στην ραπτομηχανή. Οι απορίες τους πολλές, οι οποίες ήρθαν να απαντηθούν εμπεριστατωμένα, μέσα από τις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει χρόνια τώρα ο πρόεδρος των «Θεριστάδων» και ερευνητής Λαογραφίας των Καραγκούνηδων κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ.