Εντός των επόμενων εβδομάδων συντηρείται ο δρόμος στο μοναστήρι του Ορφανού

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» το έργο στοχεύει στην αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί από την πολυκαιρία, τα φυσικά, καιρικά φαινόμενα, το δίκτυο, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία ο δρόμος να αντιμετωπίζει προβλήματα και να μην είναι απολύτως ασφαλής για τους επισκέπτες

Άμεσα εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσει από το Δήμο Φαρκαδόνας η συντήρηση του οδικού δικτύου προς την Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» το έργο στοχεύει στην αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί από την πολυκαιρία, τα φυσικά, καιρικά φαινόμενα, το δίκτυο, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία ο δρόμος να αντιμετωπίζει προβλήματα και να μην είναι απολύτως ασφαλής για τους επισκέπτες.

Με την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών, τη συντήρηση των υφιστάμενων στο οδικό δίκτυο προς την μονή Ορφανού συνολικού μήκους 4.400 μ., ο δρόμος σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπύρο Αγναντή, θα είναι άκρως ασφαλής για όσους ανηφορίζουν προς το μοναστήρι.

«Το έργο θεωρούνταν απαραίτητο καθώς η εν λόγω οδός διασχίζεται καθημερινά από πολλούς πιστούς – επισκέπτες που ανηφορίζουν στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν. Η πολυκαιρία αλλά και τα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν στο οδόστρωμα φθορές, εξαιτίας και της ορεινότητας με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία ο δρόμος να τείνει σε επικίνδυνος. Οι Υπηρεσίες μας κατέγραψαν όλα αυτά τα προβλήματα, τα συμπεριέλαβαν στην μελέτη και σε λίγο με την έναρξη και μετέπειτα ολοκλήρωση των εργασιών ο δρόμος θα είναι καθόλα ασφαλής», σημείωσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής.

Σύμφωνα με το έργο προβλέπονται οι εργασίες καθαρισμού των ερεισμάτων και τάφρων απορροής από φερτά υλικά, καθαρισμού υφιστάμενων οχετών, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου απορροής σε διάφορα σημεία, επισκευή φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος.

Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ρυθμιστικών πινακίδων και πινακίδων επικινδύνων θέσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 60.000,000 ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ κατά ποσοστό 100%.