Έντονος προβληματισμός και ελπίδες για τόνωση της αγοραστικής κίνησης

Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης στην τοπική αγορά την περίοδο των εκπτώσεων που ξεκινούν την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου με χρονικό ορίζοντα δύο μηνών περίπου; Είναι ένα από τα ερωτήματα που πλανώνται στον εμπορικό κόσμο, λίγα 24ωρα ώρες πριν την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων.

Οι εκπτώσεις ξεκινούν την Δευτέρα και ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου με τους εμπόρους να προσβλέπουν σε αυτές.

Εξάλλου ο προβληματισμός όλων είναι έντονος μιας και οι εκπτώσεις έρχονται αμέσως μετά τις γιορτές του Δωδεκαημέρου. Την περίοδο των γιορτών υπήρξε μια αύξηση της αγοραστικής κίνησης με τους εμπόρους να ευελπιστούν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την περίοδο των εκπτώσεων. Εξάλλου όπως τονίζουν στην αγορά των Τρικάλων θα συναντήσει κανείς ελκυστικές τιμές οι οποίες θα αγγίζουν σε μείωση ακόμη και το 70% σε ορισμένα είδη.

Σημειώνεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον νόμο 4177/2013, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023.

Για μία ακόμα φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ευχαριστεί τους Τρικαλινούς και τους επισκέπτες της πόλης για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους στην τοπική αγορά καθώς δείχνουν έμπρακτα την προτίμηση τους στα τοπικά καταστήματα. Τους προτρέπει να συνεχίσουν να  επισκέπτονται  τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις και να πραγματοποιούν τις αγορές τους επωφελούμενοι την ευκαιρία των μεγάλων εκπτώσεων που αναμένονται.