Ενίσχυση των σταφυλοπαραγών ζητά από το Υπουργείο ο Χρήστος Μιχαλάκης

Ο αντιπεριφερειάρχης στέκεται στις ζημιές που προκάλεσαν, στην εν λόγω ποικιλία σταφυλιού, οι άστατες καιρικές συνθήκες, στην υποβάθμιση και καταστροφή της σοδειάς, ζητώντας έκτακτη ενίσχυση λόγω μείωσης της παραγωγής

Τα προβλήματα με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι την περσυνή χρονιά 19 παραγωγοί σταφυλιού, επιτραπέζιας ποικιλίας Crimson μεταφέρει μέσω επιστολής του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης στέκεται στις ζημιές που προκάλεσαν, στην εν λόγω ποικιλία σταφυλιού, οι άστατες καιρικές συνθήκες, στην υποβάθμιση και καταστροφή της σοδειάς, ζητώντας έκτακτη ενίσχυση λόγω μείωσης της παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νομό Τρικάλων καλλιεργούνται 227 στρέμματα της συγκεκριμένης ποικιλίας από 19 παραγωγούς, οι οποίοι υπέστησαν τεράστιες ζημιές λίγο πριν την συγκομιδή του προϊόντος.

Μέσω της επιστολής ο κ. Μιχαλάκης αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων το έτος 2020 καλλιεργούνταν 227 στρέμματα επιτραπέζιων σταφυλιών ποικιλίας Crimson από 19 σταφυλοπαραγωγούς.

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά οι ανωτέρω παραγωγοί και για το ίδιο έτος υπέστησαν σοβαρή μείωση στο εισόδημά τους από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν ολόκληρη τη Θεσσαλία και το Νομό μας και πιο συγκεκριμένα από τις βροχοπτώσεις που προκάλεσαν μείωση παραγωγής και σοβαρή ποιοτική υποβάθμιση.

Επειδή τα ίδια καιρικά φαινόμενα έπληξαν και άλλες περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα και εκεί να υπάρχουν ανάλογα προβλήματα για τους σταφυλοπαραγωγούς ποικιλίας Crimson, σας ζητάμε όπως και αλλού έτσι και για την περιοχή μας για την αποκατάσταση της αδικίας, να προβείτε στην διαδικασία αποζημίωσης τους και στη χορήγηση ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) λαμβάνοντας υπόψη και τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουν οι παραγωγοί μας.

Ευελπιστούμε στην ευνοϊκή ρύθμιση του δίκαιου αιτήματος των παραγωγών μας.».