Ενημέρωση των κατοίκων του Ζάρκου για τις τρέχουσες εξελίξεις από μηχανικούς του Δήμου

Η ενημέρωση των σεισμοπαθών έγινε το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία του Ζάρκου παρουσία μηχανικών του Δήμου και κατοίκων που υπέστησαν ζημιές οι οικίες τους

Σε νέα ενημέρωση των σεισμόπληκτων κατοίκων της κοινότητας Ζάρκου προχώρησαν σήμερα το πρωί υπάλληλοι του Δήμου Φαρκαδόνας. Όπως κατέγραψε η ΚΡΗΝΗ LIVE μηχανικοί του Δήμου βρέθηκαν στην πλατεία του Ζάρκου προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους για τις νεότερες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τους ελέγχους των ειδικών κλιμακίων στις πληγείσες οικίες αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως αναφέρθηκε μέχρι και σήμερα επανελέχθηκε το 40% των οικιών και απομένει να ελεγχθεί το υπόλοιπο μέρος των κτιρίων. Στην παρούσα φάση ελέγχονται οι αιτήσεις των σεισμοπαθών για την έκτακτη κρατική ενίσχυση και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τον επιτόπιο έλεγχο των μηχανικών του Δήμου Φαρκαδόνας θα ξεκινήσει να πιστώνεται το ποσό που θα αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο. Οι πληγέντες θα πρέπει να απευθύνονται σε ιδιώτες μηχανικούς προκειμένου να συνταχθεί φάκελος και να αποσταλεί στην ΔΑΕΦ προκειμένου να τύχουν των αποζημιώσεων για την αποκατάσταση των ζημιών σε οικίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα κτήρια κίτρινα και πράσινα θα τύχουν αποζημίωσης ανάλογα των ζημιών που έχουν υποστεί και η οποία θα αποτυπώνεται στην μελέτη που θα συντάξουν οι μηχανικοί. Ανάλογη ενημέρωση θα συμβεί και με τους προέδρους των υπολοίπων κοινοτήτων που υπέστησαν ζημιές με σκοπό εκείνοι να ενημερώσουν τους κατοίκους.

Μετά την δημοσίευση της πρώτης ΚΥΑ ο Δήμος Φαρκαδόνας αναμένει δύο συμπληρωματικές οι οποίες θα αφορούν διευκρινήσεις στο επισκευαστικό κομμάτι αλλά στο επίδομα ενοικίου.


1 σχόλιο

  1. Τρίχες κατσαρες.. Θέλουν να φέρει ό κόσμος πολιτικούς μηχανικούς και να τους πληρώσει ό ίδιος… Ντροπή στο κράτος.. Που θα βρει ό φτωχός 300€ να πληρώσει τόν μηχανικο βρε τορνοι…Δεν σάς κόβει καθόλου… Αυτά έπρεπε να γίνουν απ’τό αντίστοιχο υπουργείο, τί φάκελο να φτιάξει ή γρια ή ό παππούς ή ό απόρος, πάτε καλά.. Αυτά θέλουν και λεφτά απ’τήν τσέπη του πολίτη.. Που θά τά βρει?? Όι πρόεδροι τών κοινοτήτων και ό δήμαρχος που βόσκουν..??