Ενέργειες για την συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Φαρκαδόνας

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελεί όργανο με συμβουλευτικές και γνωμοδοτικές αρμοδιότητες σε διάφορα σημαντικά θέματα του Δήμου.

Στην συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Φαρκαδόνας. Ήδη ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις ενέργειες και πρωτοβουλίες προκειμένου οι φορείς που θα την πλαισιώσουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Τι είναι όμως η εν λόγω επιτροπή; Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελεί όργανο με συμβουλευτικές και γνωμοδοτικές αρμοδιότητες σε διάφορα σημαντικά θέματα του Δήμου.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης είναι ένα σημαντικό θεσμοθετημένο όργανο με στόχο να σφυρηλατήσει την ενότητα στους στόχους και στη λύση των προβλημάτων ενός δήμου. Δίνει ένα βήμα στους κοινωνικούς εταίρους, στους φορείς αλλά και στους απλούς δημότες, για να μπορούν από κοινού με τη Δημοτική Αρχή να καταγράφουν και να δρομολογούν λύσεις στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Συγκροτείται σε Δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από 10.000 χιλιάδες κατοίκους, με απόφαση του Δ.Σ. που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του και εκδίδεται εντός δύο μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών.

Πρόκειται για όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες και αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα:

·         των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων.

·         των επιστημονικών συλλόγων και φορέων.

·         των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών.

·         των εργαζομένων στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.

·         των ενώσεων και συλλόγων γονέων.

·         των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.

·         των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών.

·         άλλων οργανώσεωνκαι φορέων της κοινωνίας των πολιτών, των τοπικών συμβουλίων νέων.

·         δημοτών.

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης μπορεί να είναι από 25 έως 50 μέλη. Στην επιτροπή θα προεδρεύει ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγναντής.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας καλεί τους προαναφερόμενους φορείς που επιθυμούν, εκπρόσωπος τους να συμμετέχει στην επιτροπή, να τον ορίσουν με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και να κοινοποιήσουν την απόφαση  στο Δήμο έως τις 15 Ιουλίου.

Επίσης οι δημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επιτροπή καλούνται να υποβάλλουν σχετικό αίτημα για να εγγραφούν σε κατάλογο ως τις 15 Ιουλίου.


2 σχόλια

 1. Ξάνθος Νάτσινας
  16/06/2022 στις 00:07

  Ειστε το 1% κ εμείς είμαστε το 99% παραμύθια διαβούλευση,κοροϊδεύετε τους δημοτες κ τους φορείς,ειστε κ φαίνεστε πολιτικοί απατεώνες κ το ΜΑΚΡΗ χέρι της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικης,ειστε υμνειστες κ απομεινάρια😡😢

  Απάντηση
 2. Ξάνθος Νάτσινας
  16/06/2022 στις 00:00

  Τους καλείτε τώρα τους δημοτες,όταν δεν τους δεχόσαστε τις αιτησεις δημοτών κ φορέων…..;;;Αυτό είναι εμπαιγμός κ κοροϊδία,όταν σπάζατε τα γραφεία των ΕΒΕ φαρκαδόνας κ περιχώρων στο παλαιό δημαρχείο,αλητεία κ τραμπούκοι ειστε,ουδέποτε δεν σεβαστήκατε τους δημοτες κ τους φορείς,ούτε καν το λόγο δίνεται στο δημοτικό συμβούλιο με πρωτοβουλία του προέδρου αρνήθηκε να κάνουμε ερώτηση για καυτά θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία κ την επικινδυνότητα των δημοτών……….😡

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.