Ένας μικρός αριθμός οφειλετών ανταποκρίθηκε και στο Δήμο Φαρκαδόνας

Στο ρυθμιστικό μέτρο που έληξε την περασμένη εβδομάδα, μόλις το 3% στη ΔΕΥΑΦ και το 6% περίπου στο Δήμο έσπευσε να προχωρήσει σε διακανονισμό

Το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε σε εξέλιξη το ρυθμιστικό μέτρο για τις οφειλές σε Δήμους και νομικά πρόσωπα. Η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων έληξε πριν περίπου μια εβδομάδα, ωστόσο τα συμπεράσματα από πλευράς Οικονομικών Υπηρεσιών των Δήμων του νομού και των δημάρχων, δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, ως τα καλύτερα, καθώς αναλύοντας τα στοιχεία, διακρίνουν το ελάχιστο ως μηδαμινό ενδιαφέρον που έδειξαν στο πρόσφατο μέτρο οι οφειλέτες.

Σαφώς και τα ποσά των οφειλετών σε Δήμους και νομικά πρόσωπα είναι υπέρογκα, τα έσοδα όμως που απεκόμισαν χαρακτηρίζονται λιγοστά, αν αναλογιστεί κανείς το εύρος των οφειλών.

Όπως σ’ όλους τους Δήμους του νομού, έτσι και σ’ εκείνο της Φαρκαδόνας, ελάχιστος αριθμός οφειλετών ανταποκρίθηκε στα καλέσματα να σπεύσει έως και την προηγούμενη Πέμπτη για να προχωρήσει σε διακανονισμό.

Τα ποσοστά των οφειλετών τόσο στην περίπτωση του Δήμου Φαρκαδόνας, όσο φυσικά και στην περίπτωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας χαρακτηρίζονται μηδαμινά, αν αναλογιστεί κανείς τα χρήματα των υπεραυξημένων οφειλών.

Ωστόσο το παρήγορο στην περίπτωση του Δήμου Φαρκαδόνας, σύμφωνα και με το δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη, είναι ότι αυξήθηκε κατά πολύ σε σχέση με το παρελθόν και την παρελθούσα δημοτική Αρχή η εισπραξιμότητα ειδικά στη ΔΕΥΑΦ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας και αφορούν τους οφειλέτες της ΔΕΥΑΦ, μόλις το 3%, ανταποκρίθηκε στο μέτρο και προχώρησε σε διακανονισμό. Φτάνει να υπογραμμιστεί στη ΔΕΥΑΦ μέχρι και την περασμένη Πέμπτη, καταλυτική ημερομηνία της ρύθμισης οφειλών, προσέτρεξαν 250 οφειλέτες. Το σύνολο των οφειλών του προαναφερόμενου αριθμού αγγίζει τις 160.000 ευρώ. Η πλειονότητα αυτών για την ένταξή τους στην ρύθμιση, απέδωσε το ποσό των 20 ευρώ, το ελάχιστο που προσδιοριζόταν μέσω του ρυθμιστικού νομού. Άρα στα ταμεία της ΔΕΥΑΦ το ποσό, δεν ξεπέρασε τις 5.000 ευρώ ενώ το ρυθμιζόμενο ποσό των 250 οφειλετών υπολογίζεται στις 155.000 ευρώ περίπου.

Ποσοστό οφειλετών κάτι παραπάνω από 6% εκτιμάται ότι προσήλθε στο Δήμο Φαρκαδόνας για διακανονισμό των χρεών του. Στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προσήλθαν μόλις 53 άτομα, τα οποία οφείλουν το συνολικό  ποσό των 217.042 ευρώ.

Από το συγκεκριμένο αριθμό οφειλετών συγκεντρώθηκαν 24.341 ευρώ ενώ σε ρύθμιση πλέον μπήκε το ποσό των 192.700 ευρώ.

Κάτι ανάλογο πάντως ισχύει σε όλους του Δήμους του νομού, μετά τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια από τις δημοτικές Αρχές και αποδεικνύουν το μικρό έως μηδαμινό ενδιαφέρον των οφειλετών