Έναρξη της μουσικής χρονιάς για το Πολιτιστικό Κέντρο ΔΕΗ Λάρισας

Η διοίκηση του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΕΗ Λάρισας προσκαλεί όλα τα μέλη του Τμήματος Παραδοσιακού Τραγουδιού, αλλά και όσους έχουν ζήλο και μεράκι για την Δημοτική Παραδοσιακή Μουσική, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 6:00 μ.μ., με την ευκαιρία της έναρξης των συναντήσεων της νέας καλλιτεχνικής χρονιάς στην αίθουσα, όπου στεγάζεται το Κέντρο, Αστεριάδη 8 και Ικαρίας γωνία.

Το πολιτιστικό κέντρο Δ.Ε.Η. Λάρισας ιδρύθηκε το 1989 και απαρτίζεται κυρίως από εργαζόμενους αλλά και συνταξιούχους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. Σκοπός του, είναι η σύσφιξη των σχέσεων και η καλλιέργεια της επικοινωνίας μεταξύ των μελών του, αλλά και η προσφορά στην κοινωνία της πόλης μας μέσω εθελοντικών δράσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στα πλαίσια της λειτουργίας του το πολιτιστικό κέντρο αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των μελών του με την κοινωνία της πόλης, συντηρεί ήθη και έθιμα της παράδοσής μας, προσφέρει πρότυπα για μίμηση και ενισχύει το πνεύμα της συλλογικότητας και της συνεργασίας.

Το 2016 το πολιτιστικό κέντρο δημιούργησε ένα τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού, που απαρτίζεται από μέλη του κέντρου μας, αλλά είναι ανοιχτό και σε κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας, που τον ενδιαφέρει η ενασχόληση με το συγκεκριμένο είδος της μουσικής.

Τα μέλη του τμήματος, χωρίς να κατέχουν ιδιαίτερες μουσικές γνώσεις, διαθέτοντας όμως μεράκι και αγάπη για την ελληνική, παραδοσιακή μουσική μας, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο, το οποίο μετέχει ενεργά στα μουσικά δρώμενα της Λάρισας. Έχει λάβει μέρος σε πολλές μουσικοχορευτικές παραστάσεις τόσο στην περιφέρειά Θεσσαλίας όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Στο άμεσο μέλλον έχει προγραμματιστεί και η πρώτη εμφάνιση της χορωδίας στο εξωτερικό, φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν άξιο πρέσβη της μουσικής και του πολιτισμού της χώρας μας.

Υπεύθυνος και καθοδηγητής του μουσικού αυτού συνόλου, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, είναι ο καθηγητής παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Γεώργιος Τερζούδης.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Τμήμα, μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Κέντρου κ. Θεοφάνη Σιάτρα, στο τηλέφωνο 6932-176.890 για οποιαδήποτε πληροφορία.