Έναν σύγχρονο χώρο θα αποκτήσει η επιχειρηματική εκπαίδευση

Διαμορφώνεται η αίθουσα του 2ου ορόφου στο κτίριο του Επιμελητηρίου, η οποία το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακατασκευαστεί πλήρως προκειμένου να αποτελέσει έναν μόνιμο χώρο εκπαίδευσης των μελών του Επιμελητηρίου

Η επιχειρηματική εκπαίδευση στα Τρίκαλα αποκτά πλέον το δικό της χώρο μετά τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Τρικάλων, ως προς το συγκεκριμένο σκοπό.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Βασίλης Γιαγιάκος, παρουσίασε στα τοπικά ΜΜΕ το χώρο που θα στεγάσει το Κέντρο Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης, σηματοδοτώντας τη σημασία που αποδίδει η διοίκηση στη γνώση, η οποία είναι μια εξελικτική διαδικασία που αποδίδει πολλαπλασιαστικά στην επιχειρηματικότητα.

Η παρουσίαση έγινε με φωτορεαλιστικά σχέδια που επιμελήθηκε η κα Μπέη Τζίνα μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Πρόκειται για την αίθουσα του 2ου ορόφου στο κτίριο του Επιμελητηρίου, η οποία το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακατασκευαστεί πλήρως προκειμένου να αποτελέσει έναν μόνιμο χώρο εκπαίδευσης των μελών του. 

Στόχος είναι η δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης, σημείο αναφοράς σ’ όλο τον επιμελητηριακό θεσμό που θα προάγει τη διαδικασία επιμόρφωσης των επιχειρηματιών.

Παράλληλα και με την ευκαιρία αυτή, ο πρόεδρος κ. Γιαγιάκος και ο κ. Μπαμπαλιάρης Γιώργος Learning και Development Partner της Optimal HR Group που μέσα από την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα της εταιρίας προσφέρθηκε με την ομάδα των εκπαιδευτών της να στηρίξει δωρεάν τη διαδικασία της επιμόρφωσης, παρουσίασαν τις θεματικές ενότητες των νέων εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα ξεκινήσουν τον προσεχή Νοέμβριο. Εξειδικευμένες εκπαιδευτικές ενότητες για τους κλάδους του Λιανικού Εμπορίου (B2C), της Βιομηχανίας και του Χονδρικού Εμπορίου (B2B), της Φιλοξενίας και Εστίασης (τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις εστίασης).

Ο κ. Γιαγιάκος τόνισε ιδιαίτερα ότι η γνώση του ανθρώπινου δυναμικού και η εξέλιξη αυτής μέσω της συνεχούς κατάρτισης είναι βασικό συστατικό που συμβάλλει στην επιτυχία και την οικονομική βελτίωση των επιχειρήσεων.

Το Κέντρο Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης που έχει ως σκοπό τη συνεχή και συστηματική βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των επιχειρηματιών και των στελεχών των επιχειρήσεων, θα διεξάγει κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων κάθε χρόνο με έναρξη από τον Νοέμβριο έως και τον Ιούνιο με τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους εισηγητές της αγοράς.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτούν γνώσεις πάνω σε ποικίλες θεματικές ενότητες οι οποίες και θα εμπλουτίζονται συνεχώς ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.