Ένα αίτημα χρόνων παίρνει σάρκα και οστά χάρη στην Περιφέρεια στην περιοχή της Κρήνης

Εν αναμονή της έναρξης των εργασιών στην συνδετήρια γέφυρα του χωριού με την ευρύτερη περιοχή Φαρκαδόνας

Ασφάλεια και εξυπηρέτηση αναμένεται να προσφέρει η γέφυρα που θα δημιουργηθεί ελάχιστα χιλιόμετρα πριν τον οικισμό της Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας. Όπως είναι γνωστό η νέα γέφυρα θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η δημιουργία της γέφυρας αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων του χωριού αλλά και των όμορων χωριών, μιας και χρησιμοποιούνταν από κατοίκους αλλά ταυτόχρονα και από αγρότες-κτηνοτρόφους. Η υπάρχουσα συνδετήρια γέφυρα, υπήρξε αρκετά μικρή σε πλάτος με αποτέλεσμα η κίνηση να γίνεται από ένα μόλις όχημα μικρού τύπου, ενώ σε μεγάλα και βαριά οχήματα, η κίνηση ήταν δύσκολη έως ακατόρθωτη. Αποτέλεσμα κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφοι να αναγκάζονται να διανύσουν αρκετά επιπλέον χιλιόμετρα για να προσεγγίσουν την εργασία τους.

Προ ημερών το σημείο επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Η νέα γέφυρα όπως ανέφεραν θα είναι συνολικού μήκους 17,40 m και θα συνδέει το χωριό με την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες υλοποιούμε ένα έργο οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Κρήνης, σε αντικατάσταση της παλιάς γέφυρας, που στο εξής θα χρησιμοποιείται ως πεζογέφυρα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Πρόκειται για έργο χρήσιμο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αφού συμβάλει στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.