Ελένη Χαλβατζά: Το φετινό Πάσχα είναι ίδιο με το περσινό αλλά και πολύ «διαφορετικό»

Αναμφισβήτητα το φετινό Πάσχα είναι ίδιο με το περσινό αλλά και πολύ «διαφορετικό». Μεσολάβησαν 10.000 και πλέον ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν από τον κορονοϊό.. ένας σεισμός… ένας «Ιανός» ..γίναμε φτωχότεροι κυριολεκτικά, με τους αγρότες/ κτηνοτρόφους να αισθανθούν απροστάτευτοι, τους μικροεπαγγελματίες να στενάζουν οικονομικά, αλλά αυτό που θα  αποτυπωθεί ανεξίτηλα στις μνήμες όλων και θα καταγραφεί ως παραδοχή στην Ιστορία είναι ότι στη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ανιδιοτελείς και  κρίκοι της ίδιας αλυσίδας.

Ας αναλογιστούμε τη προσωπική μας ευθύνη για συμμετοχή και ενδιαφέρον για τον γείτονα, τον φίλο, τους συμπολίτες μας ,για τα κοινά.

Είναι καιρός στον τόπο μας, να γίνει η φροντίδα για τους λιγότερο δυνατούς καθημερινότητα, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες  προοπτικής και ανάπτυξης, να οραματιστούμε και να επιδιώξουμε τη δημιουργία του «χώρου» και του «τρόπου» πολλαπλής έκφρασης με κοινή γλώσσα ως κοινωνού ελπίδας και να μεταφέρουμε σε όλους, καθοδηγητικούς κώδικες που αβίαστα θα «μορφώσουν» συνειδήσεις.

Ο στόχος είναι κοινός ο τρόπος πρέπει να είναι διαφορετικός!

Καλή Ανάσταση!.

Ελένη Κ. Χαλβατζά, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Φαρκαδόνας, Επικεφαλής «Ο τόπος μας Αύριο»