Εκτάκτως στην Παναγίτσα βρέθηκαν σήμερα στελέχη του ΕΛΓΑ

Πραγματοποίησαν μια άτυπη αυτοψία σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι οι οποίες καταστρέφονται από την εμφάνιση και είσοδο αγριόχοιρων που αναζητούν τροφή και νερό

Στην κοινότητα της Παναγίτσας βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης μετά από πρόσκληση του προέδρου του χωριού Γιάννη Παλαμιώτη, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Λιόντος και η επόπτρια του ΕΛΓΑ για το νομό Τρικάλων κα Αναστασία Τσάτσα.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» τα στελέχη του ΕΛΓΑ πραγματοποιήσαν αυτοψία στις καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι, οι οποίες το τελευταίο διάστημα, καταστρέφονται από την επέλαση αγριόχοιρων που αναζητούν τροφή και νερό κατηφορίζοντας στο κάμπο από ορεινές περιοχές.

Τα στελέχη του ΕΛΓΑ συνοδευόμενα από τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιάννη Παλαμιώτη και αγρότες του χωριού, επισκέφτηκαν καλλιεργούμενες εκτάσεις, διαπιστώνοντας το μεγάλο πρόβλημα που κυριαρχεί στην περιοχή τόσο της Παναγίτσας, όσο και στα υπόλοιπα χωριά.

Χαρακτήρισαν το πρόβλημα ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι καλλιέργειες σε πολλά σημεία, όπως στο αγρόκτημα της Παναγίτσας έχουν υποστεί σε περιπτώσεις παραγωγών ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς οι αγριόχοιροι αφανίζουν τις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο του δεσίματος του καρπού.

Η επίσκεψη είχε άτυπο χαρακτήρα, μιας και ο ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τον κανονισμό που τον διέπει δεν αποζημιώνει καταστροφές ανάλογες με αυτές που παρατηρούνται σήμερα στην Παναγίτσα και στις υπόλοιπες κοινότητες της Φαρκαδόνας και του νομού, παρά μόνο από φυσικά φαινόμενα.

Τόνισαν ότι το πρόβλημα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι οξύ και απαιτεί λύση, καθώς αν αυτή δεν εξευρεθεί ο αγροτικός κόσμος θα πάψει να ασχολείται με τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Με τη σειρά του ο κ. Παλαμιώτης ευχαρίστησε τους παράγοντες του ΕΛΓΑ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, μη παραλείποντας να αναφερθεί και στους κινδύνους που κυοφορούνται με τους πολίτες οδηγούς που διασχίζουν την περιφερειακή οδό Φαρκαδόνας – Γριζάνου, στην οποία ξαφνικά τις βραδινές ώρες εμφανίζονται αγέλες αγριογούρουνων γεγονός που επιβάλει την προσοχή για να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα.