ΈΚΤΑΚΤΟ: Τα πήρε το ποτάμι, τα πήρε ο Πηνειός

Ξεχείλισε το ποτάμι στην περιοχή του Κεραμιδίου συμπαρασέρνοντας τη σοδειά μιας ολόκληρης χρονιάς…Κάτι ανάλογο αναμένεται τις επόμενες ώρες σε Ζάρκο και Πηνειάδα με τους αγρότες πλέον να βουλιάζουν στην απόγνωση

Οι φόβοι των αγροτών επιβεβαιώθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου. Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το σύνολο του νομού αλλά και του γειτονικού νομού Καρδίτσας είχαν ως αποτέλεσμα την κάθοδο μεγάλων όγκων νερού στην κοίτη του ποταμού, με αποτέλεσμα σήμερα το απόγευμα να υπερχειλίσει το ποτάμι και να πλημμυρίσει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών σε Κεραμίδι και Φαρκαδόνα.

Όπως καταγράφει η «ΚΡΗΝΗ LIVE» λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ο Πηνειός ποταμός στην περιοχή του Κεραμιδίου άρχισε να φουσκώνει επικίνδυνα με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει λίγο αργότερα βυθίζοντας στις λάσπες και τα νερά τις καλλιέργειες καλαμποκιού και βαμβακιού που βρισκόταν λίγο πριν την συγκομιδή.

Η απελπισία των αγροτών έκδηλη, μιας και είδαν τους κόπους και τα έσοδα μιας ολόκληρης χρονιάς να βουλιάζουν στο ποτάμι, που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Την ίδια αγωνία ένοιωθαν και οι αγρότες του Ζάρκου και της Πηνειάδας καθώς τα νερά πλησίαζαν απολιτικά στις καλλιέργειες και ανέμεναν από στιγμή σε στιγμή την υπερχείλιση που πλέον είναι δεδομένη.

Πλέον από την Δευτέρα θα υπάρξει αναγγελία στον ΕΛΓΑ για να ξεκινήσει η δήλωση των ζημιών, προκειμένου να μετέπειτα να υπάρξει η αποζημίωση των αγροτών.


1 σχόλιο

  1. Βαιος Ραγγος
    19/09/2020 στις 19:33

    Επιστρέψαμε στην κανονικότατα, κάθε χρόνο θεατές τραγωδίας. Όμως έχουμε άσφαλτο στρωμένο αγροτικό δρόμο… Αντί να εκβαθυνουν το ποτάμι, έκοψαν τα δένδρα…