Έκτακτες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Από τις 500 θέσεις οι 40 αφορούν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών κατά του κορονοϊού

Έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες που θα παρουσιαστούν από εδώ και στο εξής λαμβάνουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, ταυτόχρονα και τις Θεσσαλίας.

Το πρωί της Δευτέρας το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε την πρόσληψη 500 ατόμων όλων των κλάδων και διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα με βάση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε το Σάββατο  και της επακόλουθης Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το Υπουργείο προσλαμβάνει επικουρικό προσωπικό για να ενισχύσει όλες τις δομές πρόνοιας της χώρας. Στόχος της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου είναι να θωρακίσει του οργανισμούς που εποπτεύει και να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη εκροή εργαζόμενων που θα νοσήσουν από τον ιό.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν τα Υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών της προκήρυξης, οι νέοι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν σε κλειστές δομές που φιλοξενούν και υποστηρίζουν ιδιαίτερα ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ανά την Ελλάδα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης και στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, μετά από αίτημα των διοικήσεων. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και θα εξεταστούν εντός 3 ημερών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες το ταχύτερο δυνατό.  

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου, πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής κατεύθυνσης ανάλογα με τη θέση για την οποία κάνουν αίτηση, οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, δεν έχουν κώλυμα πρόσληψης (π.χ. δεν έχουν καταδικαστεί σε κακούργημα) και υποβάλλουν την αίτηση εντός προθεσμίας. Το επικουρικό προσωπικό προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η οποία λήγει στις 30.09.2020.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, η κίνηση αυτή αποτελεί αναγκαίο μέτρο για διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των δομών και την υποστήριξή ευπαθών συμπολιτών, ώστε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα να προληφθούν προβλήματα που δύναται να δημιουργηθούν λόγω της εξάπλωσης του Κορονοϊού. Μέσω του έκτακτου προσωπικού το Υπουργείο καλύπτει ενδεχόμενα κενά που μπορεί να προκύψουν λόγω των ειδικών αδειών του μόνιμου προσωπικού.

Από τις 500 θέσεις οι 40 αφορούν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας και συγκεκριμένα 7 ΠΕ Γιατρών, 3 ΤΕ Νοσηλευτών, 9 ΔΕ Νοσηλευτών, 9 ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού Υγειονομικού, 9 ΔΕ Διοικητικού Επιμελητών και 3 ΔΕ Μαγείρων.

KRINI LIVE