Έκλεισαν με τσουχτερό κρύο κι άνοιξαν με δυνατή ζέστη

Μετά από ένα δίμηνο αναστολής λειτουργίας λόγω κορονοϊού τα καταστήματα της πόλης των Τρικάλων, του νομού και της Θεσσαλίας επαναλειτούργησαν λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων αλλά ταυτόχρονα και των καταναλωτών

Τα λουκέτα «έσπασαν» και η αγορά των Τρικάλων απέκτησε το πρωί της Δευτέρας ζωή. Μετά από ένα δίμηνο αναστολής λειτουργίας λόγω κορονοϊού τα καταστήματα της πόλης των Τρικάλων επαναλειτούργησαν λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων αλλά ταυτόχρονα και των καταναλωτών.

Από το πρωί που ξεκίνησε η λειτουργία των καταστημάτων στην αγορά της πόλης υπήρξε αυξημένη κίνηση. Καταναλωτές πραγματοποίησαν χωρίς περιοριστικά μέτρα κίνησης την βόλτα τους στο κέντρο της πόλης, παρατηρώντας τις βιτρίνες με τα καλοκαιρινά πλέον ενδύματα και υποδήματα, αλλά και ψωνίζοντας αρκετοί από αυτούς.

Στα καταστήματα περιόδευσε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας, ο οποίος διένειμε ενημερωτικό υλικό με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν οι καταστηματάρχες.

Αυξημένα τα μέτρα που έλαβαν και οι έμποροι. Στα καταστήματα δεν επιτρεπόταν η είσοδος πολλών ατόμων, αλλά με μέτρο. Οι περισσότεροι καταναλωτές που εισερχόταν στα καταστήματα φορούσαν μάσκες και γάντια, ενώ στις εισόδους των καταστημάτων υπήρχε και αντισηπτικό για την απολύμανση των χεριών. Αυστηρά μέτρα και στα εμπορεύματα. Στα είδη ένδυσης μετά τη δοκιμή από τους πελάτες, οι υπάλληλοι φρόντισαν να τα περάσουν από ατμό προκειμένου να είναι έτοιμα για τον επόμενο καταναλωτή.

Παράλληλα οι ειδικοί αναφέρουν πως τα ρούχα θα πρέπει να πλένονται μετά την αγορά προκειμένου να υπάρχει πλήρη ασφάλεια.

Ωστόσο οι έμποροι στην παρούσα φάση εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το μέλλον για το πως θα ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις ενώ εκφράζουν τους φόβους τους για το τι θα συμβεί το φθινόπωρο σε ενδεχόμενο νέας αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων λόγω κορονοϊού.

KRINI LIVE