Εκκενώνεται με απόφαση του Δημάρχου Παλαμά Γ. Σακελλαρίου η Μεταμόρφωση Καρδίτσας

Απόφαση για εκκένωση της Μεταμόρφωσης πήρε το βράδυ της Κυριακής (20/9) ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου και η διαδικασία βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη.

Όπως εξήγησε ο κ. Σακελλαρίου στο KarditsaLive.Net η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς υπάρχει ανησυχητική άνοδος της στάθμης στον Ιταλικό ποταμό και προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα να κινδυνεύσουν ζωές, σε περίπτωση «σπασίματος» αποφασίστηκε η εκκένωση.

Στο χώρο πάντως, συνέχισε ο κ Σακελλαρίου βρίσκονται δύο μηχανήματα προκειμένου να παρέμβουν και με τομές να εκτονώσουν την πίεση εφόσον χρειαστεί.

Την ώρα αυτό λεωφορείο του ΚΤΕΛ κατευθύνεται προς τη Μεταμόρφωση για να παραλάβει τους κατοίκους, μέρος των οποίων θα μεταφερθεί σε ξενοδοχείο περιφερειακά της Καρδίτσας, καθώς τα εντός πόλης δεν έχουν ρεύμα.

Ταυτόχρονα ο Δήμος έχει έρθει σε συνεννόηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη προκειμένου να ανοίξει το κατάστημα και η εκκλησία στο προσκύνημα  της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος για να φιλοξενήσουν τους υπόλοιπου κατοίκους.

Ανανέωση 00.20: Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες από το σημείο δεν έχει μεταβληθεί η κατάσταση ιδιαίτερα ως προς τα νερά. Λίγοι κάτοικοι έχουν φύγει που κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο και προς το προσκύνημα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Στο σημείο παραμένει ο Κος Σακελλαρίου συντονίζοντας ενώ γίνονται όπου απαιτούνται παρεμβάσεις από τα μηχανήματα.

Πηγή άρθρου: karditsalive.net

Καλογριανά και Φύλλο έχουν αρκετά νερά ακόμα μέσα στα χωριά ενώ σε επιφυλακή είναι και για την Αγία Τριάδα καθώς υπάρχουν αρκετά “σπασίματα” του ποταμού Μέγα.

Φωτογραφικό υλικό: Γιώργος Πάσχος