Εκδήλωση μνήμης και τιμής στους Μαχητές του Υψώματος 731

Τους μαχητές του 5ου Συντάγματος του Υψώματος 731 αναμένεται να τιμήσουν οι Τρικαλινές Αρχές και οι πολίτες την Πέμπτη 9 Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στις 8 το πρωί και εν συνεχεία επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Στις 10:15 το πρωί θα αφιχθεί στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων (6ο χλμ. Τρικάλων – Καρδίτσας) τιμητικό άγημα του Ε.Λ.Ο.Κ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής. Θα ακολουθήσει στις 10:30 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο.

Στην εκδήλωση τιμής θα μιλήσει ο Σωτήριος Κύρμπας,Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλολογικού Ιστορικού Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ) Τρικάλων με τίτλο: «Ύψωμα 731: Οι Θερμοπύλες που δεν έπεσαν».

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των: Γυμνασίου Μ. Καλυβίων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Σακκά και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *