Εκατοντάδες πιστών ανηφόρησαν στον Ορφανό της Οιχαλίας για να τιμήσουν την Παναγία (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης στην Ιερά Μονή της Οιχαλίας, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου

Στο Όρος Ορφανός της Οιχαλίας ανηφόρησαν το απόγευμα της Τρίτης εκατοντάδες πιστών. Βρέθηκαν στην κορφή του Όρους με ένα σκοπό, να τιμήσουν την γιορτή της Παναγίας, το Γενέθλιο της Θεομήτωρ που εορτάζει η Εκκλησία μας, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» το μοναστήρι του Ορφανού, στολίστηκε γιορτινά και υποδέχτηκε το απόγευμα της Τρίτης τους εκατοντάδες πιστούς από την Οιχαλία και τις γύρω κοινότητες, που μετέβησαν για να προσκυνήσουν την σεπτή Εικόνα της Παναγίας, εναποθέτοντας ελπίδες και αιτήματα.

Να ανάψουν το κεράκι τους, ικετεύοντας γονατιστοί την Παναγία, την Μητέρα και συμπαραστάτη όλων των Χριστιανών.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις άνοιξαν με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ωστόσο την φετινή χρονιά τα βλέμματα και η προσοχή όλων των πιστών βρέθηκαν στραμμένα στις πληγές που άφησαν οι ισχυροί σεισμοί στο Ναό του μοναστηριού αλλά και στους χώρους του. Όλοι μαζί ευχήθηκαν η Παναγία να μεσιτεύσει ώστε αυτές να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό, συνεχίζοντας η Μονή να αποτελεί το στολίδι της περιοχή μας, ο φωτεινός, Ορθόδοξος φάρος που θα φωτίζει τις καρδιές όλων μας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Τετάρτης ανήμερα της εορτής με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και κορυφώνονται σήμερα το απόγευμα με το μεθ΄ εόρτιο Εσπερινό και το κτητορικό μνημόσυνο.