Εικόνες της περασμένης άνοιξης ζωντανεύουν από αύριο σε όλο το νομό

Λουκέτο στην εστίαση, καφέ και μπαρ, γυμναστήρια προκαλούν την απόγνωση των ιδιοκτητών

Εικόνες του παρελθόντος και συγκεκριμένα του διμήνου Μαρτίου-Μαΐου αναμένεται να ξαναζήσουν από το πρωί της Τρίτης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καφετέριες και μπαρ καθώς επίσης και η εστίαση.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης στα Τρίκαλα και σε όλη τη χώρα τίθενται σε εφαρμογή τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που θα κατεβάσουν ρολά και θα βάλουν λουκέτο στα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, βυθίζοντας κυριολεκτικά στην απελπισία χιλιάδες ιδιοκτήτες και εργαζόμενους.

Σε αντίθεση με το δίμηνο της άνοιξης που υπήρξε καθολικό  lockdown, στην παρούσα φάση θα επιτρέπεται η κίνηση στους δρόμους χωρίς την χρήση sms ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν κανονικά. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τα κομμωτήρια, τα σχολεία, τα ξενοδοχεία κ.α. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Το μέτρο της απαγόρευσης της λειτουργίας της εστίασης και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος συνέχισε από το περασμένο Σαββατοκύριακο και τη Δεύτερα να προκαλεί τα παράπονα των ιδιοκτητών, των εργαζομένων, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλης μερίδας πολιτών. Ωστόσο σύμφωνα με την κυβέρνησης και τις αρμόδιες Αρχές κρινόταν απαραίτητο και άκρως αναγκαίο προκειμένου να βάλει φρένο στην διασπορά του κορονοϊού.

Οι καταστηματάρχες τις τελευταίες ημέρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων εξέφρασαν την απόγνωσή τους, εξηγώντας ότι πλέον τα νέα μέτρα αποτελούν το θάνατο των επιχειρήσεών τους, οι οποίες από το περασμένο καλοκαίρι δεν μπορούν να βρουν βηματισμό ανόδου.

Φτάνει να υπογραμμιστεί ότι η κίνηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου καλοκαιριού, μειώθηκε κατά 70%, ενώ πλέον εκφράζονται φόβοι ότι μετά την επιστροφή στην κανονικότητα, είτε μετά από ένα μήνα, είτε από περισσότερους, η κατάσταση δεν θα είναι ίδια, καθώς ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων δεν θα λειτουργήσει.

Απόγνωση και στα γυμναστήρια

Απόγνωση κυριαρχεί και στους αθλητικούς χώρους και δη στα γυμναστήρια που λειτουργούν στα Τρίκαλα, και σε όλο το φάσμα του νομού. Για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστους μήνες τα γυμναστήρια θα βάλλουν λουκέτο με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία τους. Φτάνει να σημειωθεί ότι από την επανέναρξη των γυμναστηρίων το περασμένο καλοκαίρι η μείωση της κίνησης ήταν αυξημένη κατά 75% περίπου. Από το πρωί της Δευτέρας και στο νομό πολλά γυμναστήρια έβαλαν λουκέτο, καθώς οι αθλούμενοι αποφάσισαν να μην επισκεφτούν τους συγκεκριμένους χώρους.