Έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις το πρόγραμμα της κουνοποκτονίας

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ξεκίνησαν τους ψεκασμούς από τα Τρίκαλα και το Πάρκο του Αη Γιώργη για να συνεχίσουν μετέπειτα σε περιφερειακούς Δήμους

Έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις ξεκίνησε για μια ακόμη χρονιά το πρόγραμμα κουνοποκτονίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Στόχος των αρμόδιων Υπηρεσιών της ΠΕΤ να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, με σκοπό αφενός την διασφάλιση της υγείας των πολιτών, αφετέρου την αποφυγή των όποιων δυσάρεστων επιπτώσεων σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Μόλις διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες τα ειδικά συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και χρησιμοποιώντας σκευάσματα τα οποία έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ξεκίνησαν την υλοποίηση του προγράμματος από το πάρκο του Αγίου Γεωργίου.

Με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες το έμπειρο προσωπικό θα συνεχίσει με βάση τον προγραμματισμό και σε άλλες περιοχές την δράση καταπολέμησης των κουνουπιών, η οποία βασίζεται στην μέθοδο της προνυμφοκτονίας (καταπολέμησης των κουνουπιών όσο ζουν ως προνύμφες στο νερό).

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων υλοποιώντας το σχέδιο της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, ξεκίνησε και φέτος έγκαιρα το πρόγραμμα κουνουποκτονίας, επιτυγχάνοντας να προχωρήσει τάχιστα τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Με γνώμονα πάντα την υγεία των πολιτών, αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, προχωρούμε με γρήγορα βήματα δράσεις και προγράμματα, που θα επιτύχουν αυτούς τους στόχους. Παράλληλα, θέλω να καλέσω τόσο τους Δήμους όσους και τους πολίτες, σε μία πιο ενεργό συμμετοχή στην αντιμετώπιση του φαινομένου, ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, καθώς μέσα από την συνεργασία όλων μπορεί να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της έγκαιρης έναρξης του προγράμματος για την δημόσια υγεία και την οικονομία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος γίνεται από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, τους Δήμους του νομού και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

KRINI LIVE