Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Πετρωτού Κυρίτσης Εμμανουήλ

Έχασε τη μάχη ο μακροβιότερος και ο πιο δραστήριος πρόεδρος κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 ετών, ο Κυρίτσης Εμμανουήλ, ο επί 37 συνεχόμενα έτη αυτοδιοικητικός της κοινότητας Πετρωτού του Δήμου Φαρκαδόνας

«Ότι είχα να προσφέρω στο χωριό το προσέφερα, τώρα εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να αποσυρθούμε και να δώσουμε τη θέση μας στις νεότερες γενιές, στο μέλλον του τόπου μας»…

Με τα παραπάνω λόγια έκλεινε στα τέλη της περασμένης άνοιξης την μεγάλη αυτοδιοικητική πορεία, ένας από τους μακροβιότερους και επιτυχημένους προέδρους του Δήμου Φαρκαδόνας, ο Κυρίτσης Εμμανουήλ. Για 37 συνεχή έτη διετέλεσε αιρετός πρόεδρος του χωριού του Πετρωτού. Ένα χωριό που τον αγάπησε και τον εξέλεγε πρόεδρο για τέσσερις περίπου δεκαετίες. Έναν πρόεδρο που δίπλα του γαλουχήθηκαν νέοι αυτοδιοικητικοί που υπηρετούν σήμερα την τοπική αυτοδιοίκηση και το Δήμο Φαρκαδόνας.

Ο Κυρίτσης Εμμανουήλ ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση το 1982.  

Στο χωριό του, το Πετρωτό, από διάφορα πόστα, ως πρόεδρος, ως κοινοτικός σύμβουλος, γενικά ως αιρετός έθετε πάντα το «εμείς» σε προτεραιότητα από το «εγώ». Και τα κατάφερε με τον κόσμο να δείχνει σε κάθε εκλογική μάχη την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σ’ ένα πρόεδρο που πραγματικά ξεκίνησε τα πρώτα βήματα στην αυτοδιοίκηση με νεαρό πρόσωπο και κατέληξε να αποχωρεί από τον αυτοδιοικητικό στίβο με ρυτίδες.

Το 2014, όταν ανέλαβε τη νέα θητεία είχε δεσμευτεί ότι εκείνη η 5ετια θα ήταν η τελευταία αυτοδιοικητική περίοδος για εκείνον. Τήρησε το λόγο που είχε δώσει στα ΜΜΕ αλλά και δημόσια στους χωριανούς του και το Μάη του 2019 δεν διεκδίκησε την κοινότητα.

Φιλικός με όλους τους κατοίκους του χωριού, ιδιαίτερα προσιτός και αγαπητός για τα τοπικά ΜΜΕ. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα λόγια του, τα οποία δεν τα ξανακούσαμε από τοπικό αιρετό, δείχνοντας την εξυπνάδα αυτού του ανθρώπου που γνώριζε να ζυγίζει καλά τα πράγματα και να αναγνωρίζει την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα κάποιων πραγμάτων.

«Οι αυτοδιοικητικοί ανεξαρτήτου βαθμού έχουν ανάγκη τους δημοσιογράφους και οι δημοσιογράφοι έχουν ανάγκη τους αιρετούς. Και οι δυο αυτές κατηγορίες μαθαίνουν η μία από την άλλη. Οι δημοσιογράφοι μας βοηθούν για να παρουσιάζουμε το έργο μας, κι εμείς τους βοηθούμε, ώστε να κάνουν την δουλειά τους, μέσα από τα έργα μας»…έλεγε όταν μας συναντούσε χαμογελώντας.

Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης μετά από μια γενναία μάχη που έδωσε από το περασμένο καλοκαίρι ο πρώην πρόεδρος του Πετρωτού, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και κάνοντας φτωχότερη την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής μας.

Πάλεψε γενναία, όπως πάλευε χρόνια πολλά για τα προβλήματα του χωριού του, δίνοντας λύσεις, ακόμη κι εκεί που γνώριζε ότι τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα. Με όπλα του όμως την υπομονή, αλλά και το χαμόγελο που παρατηρούσε κανείς πάντα στο πρόσωπό του, όταν τον συναντούσε πάλεψε με το πρόβλημα υγείας, αλλά δυστυχώς για εκείνον αυτή τη φορά νικήθηκε.

Ο Πρόεδρος το μεσημέρι του Σαββάτου θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία. Στη γη που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε με ειλικρίνεια, σεβασμό και πίστη.

Η σορός του θα μεταφερθεί στις 9 το πρωί του Σαββάτου στην οικία του στο Πετρωτό ενώ στη 1 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος Ακολουθία από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Αφήνει πίσω του την σύζυγό του Όλγα Εμμανουήλ, τα παιδιά του Γεώργιο Εμμανουήλ και Βασιλική Μπουλούμπαση, Σοφία Εμμανουήλ και Χρήστο Βαΐου, Ματίνα Εμμανουήλ και Δημήτριο Τάκη, Άννα Εμμανουήλ και Παύλο Σκάρπο, εγγόνια δισέγγονα αδέλφια και λοιπούς συγγενείς

Καλό Παράδεισο πρόεδρε…