Έφυγε από τη ζωή ο Φαρκαδόνιος μικροπωλητής – έμπορος Σωτήριος Μπότης

Κηδεύεται αύριο Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας

Ανατρέχοντας το χρόνο πίσω, οι περισσότεροι των Φαρκαδόνιων και των όμορων χωριών του Δήμου μας θα φέρουν στις μνήμες τους να διέρχεται των δρόμων ένα μπλε κλουβάκι.

Όλοι θα θυμηθούν την επιγραφή που έφερε το όχημα, «Λευκά Είδη – Είδη Προικός – Σωτήριος Μπότης».

Το μπλε όχημα το οδηγούσε ένας ευγενικός άνθρωπος, ο Σωτήριος Μπότης, από την Φαρκαδόνα που φρόντισε για τα απαραίτητα για την προίκα των ανύπαντρων κοριτσιών και αγοριών. Δίπλα του, στη θέση του συνοδηγού, πολλές φορές τον συνόδευε η γυναίκα του, Πηνελόπη. Το ανδρόγυνο πάσχιζε για το μεροκάματο, ευτυχώντας να δημιουργήσει, πράγμα που πέτυχε μια αξιόλογη οικογένεια, να σπουδάσει παιδιά, να τα αποκαταστήσει, καμαρώνοντας εγγόνια.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ο Σωτήριος Μπότης, πέρασε στην ιστορία. Μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Πηνελόπη, τα παιδιά του Ανδρέα, Αποστόλη και Δέσποινα Μπότη, προϊσταμένη της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας, εγγόνια και λοιπούς συγγενείς.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 10 Αυγούστου στη 1 το μεσημέρι από το Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας ενώ η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 12 το μεσημέρι.

Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών Γκαγκάς στη Φαρκαδόνα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος.