Δυναμική εκπροσώπηση στο συλλαλητήριο των καθαριστριών στην Αθήνα

Φαρκαδόνιες και Τρικαλινές καθαρίστριες σχολείων διαμαρτυρήθηκαν με τη σειρά τους για τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τώρα τον κλάδο

Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα Β.Α.Ε.,

ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας…ήταν μερικά από τα αιτήματα που έθεσαν κατά την συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, Τρικαλινές καθαρίστριες. Στην πανελλαδική κινητοποίηση πέραν των άλλων συμμετοχών, υπήρξε δυναμική εκπροσώπηση και από πλευράς καθαριστριών της Φαρκαδόνας, που εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που ταλανίζουν τις ίδιες και το κλάδο.

Οι καθαρίστριες στα σχολεία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με βασικότερα τις πολύ μικρές αμοιβές και τις ελαστικές συμβάσεις εργασίας.

Οι συνθήκες δουλειάς ανάγκασαν τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Μέχρι και σήμερα, όπως αναφέρουν δεν έχουν υπογράψει τις φετινές συμβάσεις εργασίας, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα, ως προς την πληρωμή αυτών των εργαζομένων.

Δημοσιεύτηκε από Κίτρινα Γάντια – Yellow Gloves στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018