Διπλασιάστηκε η τιμή πώλησης και αγοράς χρυσής λίρας την τελευταία πενταετία

Οι λίγοι έχοντες ακόμη ρευστό το τελευταία διάστημα με την αύξηση των τιμών σπεύδουν για αγορά, μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια που δίνει ο νόμος

Μπορεί παλιότερα να αποτελούσε σύνηθες φαινόμενο, ωστόσο για αρκετά χρόνια αποτελούσε ανάμνηση στις μνήμες των παλιότερων. Ωστόσο σε καιρούς κρίσης, το φαινόμενο ήρθε να επαναληφθεί.

Ο λόγος σύμφωνα με το «KriniLive..gr» για την αγορά χρυσού και συγκεκριμένα χρυσών λιρών, η τιμή των οποίων την τελευταία πενταετία ακολουθεί αυξητική πορεία.

Η τιμή της λίρας μέσα σε μια πενταετία σχεδόν διπλασιάστηκε. Φτάνει να σημειώσουμε ότι το 2017 η τιμή αγοράς ανερχόταν στα 243 ευρώ περίπου και η τιμή πώλησης στα 293 ευρώ.

Λίγα χρόνια αργότερα το 2022 η τιμή της αγοράς ανέρχεται στα 418 ευρώ περίπου και πώλησης στα 504 ευρώ περίπου.

Οι λίγοι έχοντες ακόμη ρευστό το τελευταία διάστημα με την αύξηση των τιμών σπεύδουν για αγορά, μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια που δίνει ο νόμος. Φτάνει να σημειωθεί ότι η αγορά λιρών επιτρέπεται μονάχα από τις τράπεζες. Άλλοι πάλι εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών προχωρούν το σπάσιμο ή στην μεταξύ πώληση από γνωστούς τους.

Σαφώς και η φύλαξη των λιρών δεν γίνεται στο σπίτι. Η πλειονότητα που στην κατοχή τους βρίσκεται η λίρα-ες, φροντίζουν να τις φυλάξουν σε προσωπικές θυρίδες τραπεζών προκειμένου να είναι απόλυτα ασφαλείς.

Σε καιρούς κρίσεις και αδυναμίας, τελικά επανερχόμαστε σε τακτικές του παρελθόντος…