Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη: « Οφείλουμε όλοι μας να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες »

Η νέα κυβέρνηση, οι νέοι βουλευτές κι ο νέος υφυπουργός του Νομού μας οφείλουν να εμφανιστούν στη δημόσια σφαίρα και να απολογηθούν στους πολίτες για τα ξενοφοβικά ψεύδη που εκτόξευε η παράταξή τους όλα τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με το προσφυγικό. Υπόσχονταν τότε ότι θα έλυναν το πρόβλημα με “αποτροπή” και με σκληρή διαχείριση. Τότε δήθεν έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα μπροστά στα αδιέξοδα πράττουν το ίδιο που τότε κατέκριναν.

Όμως, ο στρουθοκαμηλισμός της δεξιάς σε σχέση με το προσφυγικό, όπως κι η ακροδεξιά γουρουνοχαρά του κυρίου Κυρανάκη είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη όψη είναι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς, οι πολίτες με συνείδηση του ανθρώπινου δράματος, αλλά και της διεθνούς συγκυρίας.

Όλοι εμείς οφείλουμε να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες όπως το πράξαμε το 2015 και το 2016. Υπενθυμίζεται ότι και τότε είχαν έρθει στα Τρίκαλα άνθρωποι.

Στην αρχή είχαν φιλοξενηθεί σε πρόχειρες δομές, σήμερα όλοι τους αποτελούν τμήμα της κοινωνίας μας, τους συναντάμε στην λαϊκή, τα παιδιά μας παίζουν με τα παιδιά τους.

Κανένας μας δεν έπαθε κακό, ούτε η ζωή μας άλλαξε.

Αντίθετα, ο τόπος μας προχώρησε κι εμείς δείξαμε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η Ελλάδα παραμένει χώρα ανθρωπισμού κι αλληλεγγύης. Δυστυχώς κάποιοι τότε επέλεξαν την ξενοφοβία και την άρνηση. Η ιστορία τους διέψευσε. Έτσι θα τους διαψεύσει και τώρα.