Δηλώσεις της κ. Βάσως Κάκλα για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων κ. Βάσω Κάκλα, με αφορμή τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών τόνισε:

Μετά τις 5.30 το απόγευμα, σήμερα, δόθηκαν από το Υπουργείο στη δημοσιότητα οι βάσεις για την είσοδο των υποψηφίων στα Α.Ε.Ι Στις σχολικές μονάδες θα δοθούν αύριο, μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, τα αποτελέσματα για κάθε υποψήφιο/α ,όχι όμως ονομαστικά αλλά με κωδικούς.

Οι Διευθυντές των Λυκείων, λόγω του νέου κανονισμού περί Προσωπικών Δεδομένων, θα αναρτήσουν στα σχολεία τους μόνο τους κωδικούς των επιτυχόντων.

Εάν κάποιος υποψήφιος ξέχασε τον κωδικό το, μπορεί να τον αναζητήσει από το Λύκειο του.

Σημειώνεται πως τα ονόματα των επιτυχόντων δεν θα δοθούν από φέτος, στις τοπικές εφημερίδες μια παράδοση που τηρούταν χρόνια τώρα, στην περιφέρεια.

Έχω την εντύπωση που μου την επιβεβαιώνουν και μαθητές ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων στις τοπικές κοινωνίες, έπαιζε και ένα θετικό ρόλο, ήταν ένα είδος επιβράβευσης στους επιτυχόντες, ενώ ταυτόχρονα η γνωστοποίηση της επιτυχίας αποτελούσε παράδειγμα και κριτήριο για τους επόμενους υποψηφίους. Θα μπορούσε.ίσως. όσοι οι μαθητές και γονείς δεν επιθυμούν να δίνονται στοιχεία τους στον τύπο, να το δηλώνουν εκ των προτέρων

Εύχομαι καλά αποτελέσματα στα παιδιά που περίμεναν με αγωνία αυτή τη στιγμή.

KRINI LIVE