Διχασμένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Φαρκαδόνας

Για την παραχώρηση, στο Σκοπευτικό Όμιλο Φαρκαδόνας, δημοτικής έκτασης στο Ζάρκο για την κατασκευή σκοπευτηρίου

Η δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου στο Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία «Σκοπευτικός Όμιλος Φαρκαδόνας», δίχασε το βράδυ της Τετάρτης τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας.

Συγκεκριμένα και κατά τη συνεδρίαση του Σώματος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Φαρκαδόνας, κ. Γιώργος Μακρυνιώτης, ήρθε να αιτηθεί στο δημοτικό συμβούλιο τη δωρεά παραχώρηση χρήσης τμήματος 25 στρεμμάτων στη θέση «Τσαϊρια» του δημοτικού διαμερίσματος Ζάρκου, χώρο στον οποίο ο Όμιλος προτίθεται να κατασκευάσει σκοπευτήριο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Μακρυνιώτης, από την αναζήτηση στην οποία προχώρησε ο όμιλος δεν βρέθηκε άλλος κατάλληλος χώρος, που να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νομοθέτης, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο σημείο να αποτελεί, το όντως κατάλληλο για το συγκεκριμένο σκοπό. Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε και η θετική, υπογεγραμμένη και ομόφωνη γνωμοδότηση του προέδρου και των μελών του τοπικού συμβουλίου Ζάρκου.

Με την ολοκλήρωση της εισήγησης του κ. Μακρυνιώτη υπήρξε η παρέμβαση δυο κτηνοτρόφων του Ζάρκου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η δημιουργία σκοπευτηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή και η όχληση που θα υπάρξει, θα δημιουργήσει προβλήματα στα ποιμνιοστάσια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ενώ εξέφρασαν παράλληλα τους φόβους τους για το ενδεχόμενο ατυχήματος μιας και σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η εθνική οδός, όπως εξάλλου και η παρακαμπτήρια οδός Φαρκαδόνας – Ζάρκου. Ζήτησαν να αναζητηθεί άλλος χώρος, που δεν θα δημιουργεί προβλήματα.

Η ανησυχία που εξέφρασαν δημόσια οι κτηνοτρόφοι φαίνεται πως δίχασε τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι άλλοι εμφανίστηκαν θετικοί κι άλλοι αρνητικοί.

Μάλιστα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, παρατηρώντας τις αντίθετες απόψεις που διατυπωνόταν αποφάσισε να θέσει σε ψηφοφορία το θέμα της αναβολής συζήτησης του θέματος, προκειμένου στην επόμενη συνεδρίαση να παρίστανται ο πρόεδρος κ. Γιάννης Βούλγαρης, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (παραβρισκόταν στο Ζάρκο στην επίσκεψη του Μητροπολίτη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζάρκου) και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Στη συγκεκριμένη πρόταση διαφώνησε ο κ. Μακρυνιώτης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος για αναβολή του θέματος και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να λάβουν είτε θετική, είτε αρνητική απόφαση επί του θέματος καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά.

Το θέμα της αναβολής και της εκ νέου συζήτησης τέθηκε σε ψηφοφορία όπου πέρασε κατά πλειοψηφία. Έτσι θα συζητηθεί εκ νέου πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα κληθεί να συνεδριάσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο.