Δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά για τους «μποστανάδες» των Ταξιαρχών (Βίντεο – Φωτο)

Ο υδράργυρος έπεσε στο -4 τα ξημερώματα της Παρασκευής καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τα φυτά καρπουζιού και πεπονιού…Στους Ταξιάρχες πραγματοποίησε αυτοψία σήμερα η επόπτρια νομού Τρικάλων του ΕΛΓΑ, Αναστασία Τσάτσα

Τελικά δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά για τους παραγωγούς μποστανοειδών των Πελινναίων, οι οποίοι με το καλημέρα της νέας καλλιεργητικής περιόδου, έρχονται αντιμέτωποι με τεράστιες καταστροφές που προκαλούν οι καιρικές συνθήκες. Αν και διανύουμε σχεδόν το πρώτο μισό του μήνα Απριλίου, δυστυχώς τα ξημερώματα της Παρασκευής ο υδράργυρος έπιασε «πάτο» δείχνοντας 4 βαθμούς κάτω του μηδενός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα φυτά που είχαν φυτευτεί από τα τέλη του περασμένου μήνα και στην αρχή του τρέχοντος, να υποστούν ολοκληρωτική καταστροφή, μην αντέχοντας στο ψύχος, που τα «έκαψε».

Κάτοικοι των Ταξιαρχών δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν αυτό που παρατηρούσαν το πρωί της Παρασκευής. Εκατοντάδες στρέμματα με φυτά καρπουζιού και πεπονιού είχαν πληγεί από τον πάγο, βυθίζοντας στην απόγνωση τους παραγωγούς.

Παραγωγοί σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα προσκάλεσαν στο χωριό την επόπτρια του ΕΛΓΑ για τον νομό Τρικάλων κα Αναστασία Τσάτσα, η οποία σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» μετέβη στην περιοχή προχωρώντας σε αυτοψία στις πληγείσες εκτάσεις. Όπως και η ίδια δήλωσε το μέγεθος της ζημιάς είναι μεγάλο και μη αναστρέψιμο, καθώς τα φυτά έχουν καταστραφεί σε καθολικό βαθμό, από τις χαμηλές θερμοκρασίες κάτω του 0.

Στην εικόνα καταστροφής που παρουσιάζουν οι καλλιέργειες μποστανοειδών στους Ταξιάρχες αναφέρθηκε μιλώντας αποκλειστικά στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» και ο πρόεδρος της κοινότητας Ταξιαρχών Αχιλλέας Νίκου. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πλέον οι αγρότες του χωριού, που στην πλειονότητα τους ασχολούνται με την συγκεκριμένη καλλιέργεια υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή χάνοντας ουσιαστικά την πρώιμη σοδειά που θα τους επέφερε κέρδος. Σημείωσε δε, ότι πλέον θα πρέπει να αναζητήσουν εκ νέου φυτά, πράγμα δύσκολο για την συγκεκριμένη περίοδο, καθώς θα κληθούν να περιμένουν κατά πολύ, με ότι αυτό συνεπάγεται κόπο και χρήμα.

Ο πρόεδρος ζήτησε την συνδρομή του ΕΛΓΑ στον οποίο θα γίνει πλέον αναγγελία ζημιών για την εκτίμηση και την επαναφύτευση.