Δεκάδες τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν και στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας

Αστυνομικοί περιπολούν σε καθημερινή βάση για την τήρηση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων και μας καλούν κι εκείνοι με τη σειρά τους να «μείνουμε σπίτι»

Και τι δεν ακούνε οι αστυνομικοί σ’ όλο το νομό, ταυτόχρονα και στην περιοχή της Φαρκαδόνας από την έναρξη των ελέγχων για την εφαρμογή του μέτρου, περιορισμού των κινήσεων.

Από την περασμένη Δευτέρα έως και σήμερα οι έλεγχοι διενεργούνται καθημερινά με εντατικοί μορφή. Κι αν τις πρώτες ημέρες λόγω των κακών συνθηκών επικρατούσε ερημιά, πλέον με την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών, άρχισαν οι έξοδοι από το σπίτι, παρά τις απαγορεύσεις.

Κι αν η πλειονότητα των πολιτών ακολουθεί πιστά τις εντολές κατέχοντας στις εξόδους τη σχετική βεβαίωση μετακίνησης κάποιοι αδιαφορούν και στην περίπτωση ελέγχου εφευρίσκουν πολλές δικαιολογίες για να γλιτώσουν. Τα μέτρα φυσικά είναι αυστηρά, όπως και τα πρόστιμα βαριά, ειδικά στις περιπτώσεις που δεν δικαιολογούν την μετακίνηση και βασίζονται σε ψέματα.

Οργώνουν στην κυριολεξία τα χωριά και οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών.

Με κινούμενες περιπολίες σε όλο το φάσμα του Δήμου και της ακτίνας δράσης του, ελέγχουν τα χωριά για την τήρηση των μέτρων.

Φυσικά και στην περίπτωση της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας η κατάσταση δεν θα μπορούσε να διαφέρει από την γενικότερη που διαμορφώνεται στο νομό αλλά και πανελλαδικά. Σύμφωνα με πληροφορίες και στην περιοχή της Φαρκαδόνας έχουν επιβληθεί δεκάδες πρόστιμα σε διάφορες ηλικίες πολιτών, οι οποίοι εξήλθαν από το σπίτι αφενός χωρίς λόγο, αφετέρου χωρίς να κατέχουν τα απαιτούμενα έγγραφα, ταυτότητα και βεβαίωση.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά, όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, με σκοπό την προστασία της Κοινότητας από το κορονοϊό.

Αστυνομικοί και φορείς καλούν τον κόσμο να μείνουν σπίτι, να ακολουθούν τις εντολές των υγειονομικών και σε περίπτωση εξόδου να τηρούν τα όσα ορίζει η νομοθεσία φέροντας μαζί τους τις ειδικές βεβαιώσεις.

Γιατί η ατομική ευθύνη απέναντι στους δικούς μας ανθρώπους και γενικότερα στην κοινωνία μπορεί να σώσει ζωές και αύριο όλοι μας να βγούμε ζωντανοί και οι υγιείς από την αρρώστια.

KRINI LIVE