Το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξετυλίγεται στα Τρίκαλα για έβδομη χρονιά

Κηρύχτηκε με φαντασμαγορικό τρόπο η έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου του Μύλου των Ξωτικών

Η καρδιά των γιορτών χτυπά στα Τρίκαλα για έβδομη συνεχή χρονιά. Στο γνώριμο χώρο του Μύλου Ματσόπουλο, για μια ακόμη χρονιά το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ξετυλίγεται στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, τη Ελλάδα και την Ευρώπη.

Όλοι μαζί σμίγουν στο φαντασμαγορικό Μύλο των Ξωτικών, ζώντας από κοντά την μαγεία των Χριστουγέννων και κατ’ επέκταση των γιορτών.

Το βράδυ της Κυριακής χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το Μύλο των Ξωτικών συμμετέχοντας στην μεγάλη τελετή έναρξης του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου. Διασκέδαση, εκπλήξεις, μουσική και τραγούδι, σκιαγράφησαν τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στην θαλπωρή των γιορτών.

Η 7η κατά σειρά διοργάνωση στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, στα Τρίκαλα, στο κέντρο της Ελλάδας, ξεκίνησε με το χαμόγελο και τη ζεστή υποδοχή να κυριαρχούν στους χιλιάδες επισκέπτες που από την πρώτη ημέρα κατέκλυσαν την πόλη.
Και οι επισκέπτες αυτοί, μαζί με τους τρικαλινούς, απόλαυσαν τον χορό του φεγγαροξωτικού με ένα Άτομο με Αναπηρία, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν την Παγκόσμια ημέρα για τα ΑμεΑ.
Οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μια συγκινητική στιγμή, μέχρι να έρθει στην κεντρική η Μελίνα Ασλανίδου και να χαρίσει κέφι. Ενώ αμέσως μετά, το γυναικείο μουσικό συγκρότημα ηλεκτρικών εγχόρδων, “TRINITY Electric String Trio” ενθουσίασε με τις έξοχες επανεκτελέσεις διάσημων τραγουδιών. Και όλο αυτό μεγάλο πάρτι υποδοχής της νέας λαμπερής διοργάνωσης, με οικοδεσπότη τον Χρήστο Νέζο, επισφραγίστηκε από το μήνυμα ομόνοιας και φιλόξενης πόλης, στο οποίο στάθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε για την έβδομη διοργάνωση, που πλέον έχει καθιερώσει τα Τρίκαλα ως τον οδηγό των Χριστουγέννων. Τη χαρακτηριστική σύμπνοια που κυριαρχεί στα Τρίκαλα, επισφράγισε ο τέως Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Χρήστος Λάππας. Κλήθηκε από τον νυν Δήμαρχο στο βήμα, σε κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς, αφού επί θητείας του ξεκίνησε η μέγιστη αυτή διοργάνωση. Και επιβεβαίωσε την αγάπη και τη φιλοξενία που ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ προσφέρουν απλόχερα σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αλλά και επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες.
Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, με τις εκπλήξεις, το πολικό εξπρές, τις 13 δωρεάν δράσεις, τη δωρεάν είσοδο και πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την πόλη, ξεκίνησε. Και ταξιδεύει τους επισκέπτες στη μαγεία των Χριστουγέννων μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2018.
Παρόντες, επίσης, οι βουλευτές κ. Παπαδόπουλος και Σιμορέλης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρικκαίων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μέμηλας, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ Γιάννης Αναγνώστου κ.ά.