Χρήστος Σταμόπουλος: «Όλα στο φως με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες»

Η επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η Δημοτική Κίνηση «Άμεση  Δημοκρατία» με υποψήφιο δήμαρχο Φαρκαδόνας τον Χρήστο Σταμόπουλο στην Οιχαλία για τη διάσωση του πλατανόδασους της κοινότητας, και τα θετικά αποτελέσματα που σταματούν οριστικά την κοπή των πλατάνων, λόγω των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας, η παράταξη πλέον βάζει πλώρη για συγκεντρώσεις στις κοινότητες του Δήμου.

Πρόκειται για τον πρώτο κύκλο περιοδειών και συγκεντρώσεων που αναμένεται να πάρουν τον χαρακτήρα Λαϊκών Συνελεύσεων, όπως συνέβη με την ως άνω πρώτη συγκέντρωση στην Οιχαλία, καλύπτοντας έτσι την ολοσχερή απουσία σχέσεων μεταξύ της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής και της κοινωνίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:  

«Δημοκρατία παντού είναι το μότο της νέας Κίνησης. Καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης και ακόμα καλύτερος αυτός που συμμετέχει ο ίδιος στα κοινά.

Τέρμα η αδιαφορία, το σκοτάδι και οι όποιες λοβιτούρες και λαμογιές βασίλευαν μέχρι τώρα στον Δήμο μας.

Η Δημοτική Κίνηση έχει ήδη δημιουργήσει πυρήνες σε αρκετά από τα χωριά του Δήμου. Δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί,ανένταχτοι, άνθρωποι που ουδέποτε είχαν ασχοληθεί με τα κοινά μέχρι τώρα, θρησκευόμενοι και άθρησκοι, άνθρωποι κάθε επαγγέλματος ή ιδιότητας, κτηνοτρόφοι, γεωργοί, εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, έμποροι, βιοτέχνες, επιχειρηματίες, συνταξιούχοι και νέοι, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες μπορούν να ενταχθούν στο ποτάμι της μεγάλης αλλαγής που έρχεται στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Μέσα από τις περιοδείες, τις συγκεντρώσεις, τον συνεχή διάλογο με τον λαό και τη γνώση μας θα καταρτιστεί το Πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί την επόμενη τετραετία στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, λαϊκές συνελεύσεις, λογοδοσία στον λαό και διαφάνεια, κοινωνική προσφορά, προστασία των δημόσιων χώρων και του δημόσιου χρήματος, αναγκαία και χρήσιμα έργα,αποκάλυψη όλων των σκανδάλων που απομύζησαν το δημοτικό χρήμα και οδήγημα των ενόχων στον εισαγγελέα, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και των ιστορικών μνημείων, φροντίδα για την τρίτη ηλικία, σωστή κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση της πρώτης ηλικίας, ισόρροπη ανάπτυξη όλων των χωριών του Δήμου μας στην κατεύθυνση της πραγματικής ενοποίησης και ανάπτυξης όλου του Δήμου.

Ø  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Ø  ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΔΡΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΑ!».

Το πρόγραμμα των περιοδειών και ομιλιών στα χωριά (α΄ κύκλος), που θα γίνεται από κλιμάκιο μελών της Κίνησης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο, θα κρατήσει περίπου 40 μέρες (10 Νοεμβρίου- 20 Δεκεμβρίουκαι έχει ως εξής:

Ø  Πέμπτη 10-11: περιοδεία στο Ζάρκο

Ø  Σάββατο 12-11: περιοδεία στη Φαρκαδόνα

Ø  Τρίτη 15-11: περιοδεία στα Σερβωτά

Ø  Σάββατο 19-11: περιοδεία στους Ταξιάρχες

Ø  Κυριακή 20-11: περιοδεία στη Νομή

Ø  Τετάρτη 23-11: περιοδεία στον Γριζάνο

Ø  Παρασκευή 25-11: περιοδεία στην Κρήνη

Ø  Κυριακή 27-11: περιοδεία στο Διάσελο

Ø  Τετάρτη 30-11: περιοδεία στο Κλοκοτό

Ø  Παρασκευή 2-12: περιοδεία στο Κεραμίδι

Ø  Σάββατο 3-12: περιοδεία στο Πετρωτό

Ø  Κυριακή 4-12: περιοδεία στο Αχλαδοχώρι

Ø  Τετάρτη 7-12: περιοδεία στη Φανερωμένη

Ø  Πέμπτη 8-12: περιοδεία στον Πετρόπορο

Ø  Σάββατο 10-12: συγκέντρωση στην Αθήνα

Ø  Δευτέρα 12-12: περιοδεία στην Παναγίτσα

Ø  Τετάρτη 14-12: περιοδεία στην Πηνειάδα

Ø  Πέμπτη 15-12: περιοδεία στους Γεωργανάδες

Ø  Σάββατο 17-12: περιοδεία στην Οιχαλία