Χρήστος Σιμορέλης: «Η εξαπάτηση των ηλικιωμένων δεν έχει όρια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις πολυσυζητημένες αυξήσεις των αυξήσεων που υποτίθεται ότι θα φανούν από σήμερα και τις επόμενες ημέρες εκτοξεύει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος για το νομό Τρικάλων κ. Χρίστος Σιμορέλης.

Ο κ. Σιμουρέλης επιχειρηματολογώντας δηλώνει ότι οι συνταξιούχοι είναι διπλά εξαπατημένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφενός δεν λαμβάνουν 13η σύνταξη, αφετέρου δεν λαμβάνουν τα αναδρομικά από δώρα και επικουρικές συντάξεις, παρά την απόφαση του ΣτΕ.

 «Αθροιστικά το ποσό που δικαιούνται ως το Μάιο θα αγγίξει τα 7,5 δις.5 δις από την 13η σύνταξη και 2,5 δις από τα αναδρομικά. Ας μην ξεχνούμε πως έκοψαν μαχαίρι τη δεύτερη εθνική σύνταξη για χήρες, χήρους και αναπήρους, την ώρα που θεσμοθέτησαν εθνική σύνταξη για βουλευτές, δημάρχους και αξιωματούχους, ώστε τα χρήματα που δεν δίνουν πλέον στους συνταξιούχους για τη λεγόμενη 13η σύνταξη να πηγαίνουν σε ιδιώτες, στα funds και τις μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές.», σημειώνει ο κ. Σιμουρέλης.

Ο πρωήν βουλευτής αναφέρεται στις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ και στις προσπάθειες που κατέβαλε παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συναντούσε για την στήριξη της κοινωνίας και των συνταξιούχων. Ενέργειες με πράξεις που συνέβαλαν στην ενίσχυση των μικρομεσαίων και των αδυνάτων.

«Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με άδεια ταμεία, ένα δισεκατομμύριο έλλειμμα στον ΕΦΚΑ και περικομμένες συντάξεις 12 συνεχόμενες φορές από το ’10 έως το ’14, με παρουσία της Τρόικα για 4 χρόνια παρείχε κάθε Δεκέμβρη κοινωνικό μέρισμα. Με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια κατέβαλε 13η σύνταξη στις συντάξεις έως 500 ευρώ, συμπλήρωσε από 30,50, έως και 70% για τις μεγαλύτερες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεσμεύεται για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την επιστροφή της αναδρομικής σύνταξης και την ανάληψη μέτρων για αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας», κατέληξε ο πρώην βουλευτής και νυν υποψήφιος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.